Slovenija
27 ogledov

Zasebnega denarja ni, prevzel bo Janković

ljubljana 03.01.11., sportni center svoboda, gimnasticna dvorana Petkovsek Pegan Mestna obcina Ljubljana.
Gimnastična zveza je odstopila od projekta, MOL računa, da bo zanj dobila evropska sredstva.

Ker ni zagotovila denarja za gradnjo nacionalnega gimnastičnega centra Cerar, Pegan in Petkovšek, je Gimnastična zveza Slovenije (GZS) odstopila kot potencialni zasebni partner v tem projektu in vse prepustila Mestni občini Ljubljana (MOL). Ta je sprva kot javni partner načrtovala, da bo zagotovila "le" zemljišče v športnem parku Svoboda na Viču v vrednosti 3,1 milijona evrov. "Zdaj se pripravljamo na to, da prevzamemo investitorstvo," je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković in dodal: "V tej smeri gre za to, ker je to po mnenju gimnastične zveze nacionalni projekt, ki lahko kandidira za evropska sredstva. Mi kot lokalna skupnost pa to lahko storimo."

Skupaj skoraj 13 milijonov

Če bodo pri kandidaturi za evropski denar uspešni, bi bil projekt lahko končan leta 2015. Vsaj tako je videti iz načrta razvojnih programov v rebalansu letošnjega proračuna. V tem je letos za projekt predvidenih 300 tisoč evrov, naslednje leto 2,2 milijona in leta 2015 pet milijonov evrov, medtem ko naj bi iz evropskega in državnega proračuna dobili 5,2 milijona; skupna vrednost projekta je ocenjena na 12,7 milijona evrov.

Spomnimo, v centru sta predvideni dve dvorani, ki bosta med seboj povezljivi. Rekreacijski del objekta bo imel dve mali telovadnici za ples in aerobiko, športno-medicinski kotiček in fitnes. V ločenem spremljajočem programu pa so predvideni spalni del z od deset do 15 dvoposteljnimi sobami ter gostinski lokal in trgovina.

Komentarjev 8
  • vico 13:42 18.junij 2013.

    sem ljubljancan in sem ponosen da sem zabar

  • vico 13:41 18.junij 2013.

    ti pa sam tih bod kmet...

  • vico 13:40 18.junij 2013.

    kle se sam prtozujete pol k bo pa stal bote pa vsi hodil gledat cepci da se kr kadi...saj neki bo sej ga cakamo tut ze zlo prevec...