Slovenija
37 ogledov

Zasebnemu dajo desetkrat več

slovenija 10.12.13. novo mesto, vrtec jana, naselje Pod Trsko goro, otrok, otroc Jerca Božič Kranjec
Vrtci. Občina da zasebnemu desetkrat več denarja za vzdrževanje kot svojemu.

Mestna občina vrtcu s koncesijo Jana, ki ima dva oddelka otrok, na leto nameni 43 tisoč evrov za investicijsko vzdrževanje, medtem ko gre javnemu vrtcu Ciciban z 42 oddelki v ta namen 80 tisoč evrov. To pomeni, da vrtcu, katerega prostori so v zasebni lasti, na oddelek nameni desetkrat več kot tistemu v občinski lasti.

Drago vzdrževanje

Na Mestni občini Novo mesto so nam pojasnili, da so z vrtcem Jana letos sklenili zunajsodno poravnavo za investicijsko vzdrževanje za pretekli dve leti za 90 tisoč evrov. "Letos smo sklenili aneks h koncesijski pogodbi, da bo mestna občina vrtcu Jana zagotavljala sredstva za uporabnino opreme in objekta v višini mesečne amortizacije – 43 tisoč evrov na leto," so dodali.

V 28. členu zakona o vrtcih je zapisano, da občine zagotavljajo sredstva za investicijsko vzdrževanje ter za investicije v nepremičnine in opremo javnih vrtcev, za vrtce s koncesijo pa pravi, da "lahko tudi" zagotavljajo sredstva za našteto.

Na vprašanje, katera vzdrževalna dela v skoraj novem objektu stanejo po 43 tisoč evrov na leto, nam na občini niso odgovorili.

Občinska uslužbenka

Joža Miklič, ustanoviteljica vrtca Jana, je bila takrat, ko so na oddelku za družbene dejavnosti na mestni občini pripravljali odlok o koncesiji za predšolsko vzgojo, zadolžena prav za vrtce. Preden je občinski svet odlok potrdil, so jo s tega delovnega mesta premestili, zdaj pa že več kot dve leti ni več zaposlena na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.