Slovenija
39 ogledov

Zasebni zavodi za zaposlovanje

zaposlovanje Dejan Mijović
Mladi. Brezposelni se bodo lahko namesto na zavod prijavili k zasebniku.

Razpis. Po novem letu bodo lahko posredovali delo in opravljali storitve vseživljenjske karierne orientacije tudi zasebni koncesionarji in ne več le republiški zavod za zaposlovanje.

Koncesionarji bodo koncesijo predvidoma dobili za tri leta in bodo delali le z mladimi brezposelnimi. “Se še odločamo, ali bodo to iskalci prve zaposlitve ali mladi do 25 let,” pojasnjuje Zoran Kotolenko z ministrstva za delo.

Koncesionar bo za mlade brezposelne izvajal vse storitve, kot jih izvaja zavod: jih usposabljal, vključeval v različne dejavnosti in napotoval k delodajalcu.

Koncesionarje bodo uvedli le v desetih območnih službah zavoda od dvanajstih; tako bodo namreč primerjali učinkovitost zavoda in koncesionarjev. A kje točno bodo uvedli koncesije, Kotolenko še ni želel razkriti.

Servisi že na preži

Nekateri študentski servisi in kadrovske agencije se na razpis, ki bo objavljen do konca meseca, že pripravljajo. “Načeloma nas zanima. Šli bomo poskusit, smo komplementarni zavodu,” pravi Tomaž Dimnik iz podjetja MojeDelo. Prijavili se bodo tudi v mariborskem študentskem servisu, potrjuje njihov direktor Marjan Krajnc, v E-Študentskem servisu in Manpowerju pa se še niso odločili.

Nova ureditev bo stala od dva do tri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.