Slovenija
154 ogledov

Zasebno pismo z žigom CSD

Za povečavo kliknite na sliko. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zloraba. Delavka CSD Domžale pripravila kolegice: očrnila očeta štirih otrok.

CSD. Zdaj že upokojena socialna delavka Centra za socialno delo (CSD) Domžale Alenka Savnik je z vednostjo direktorja centra Petra Rebolja oktobra 2008 CSD Škofja Loka poslala zasebno pismo, na katerem je žig CSD Domžale. “Menim, da otroci niso v pravih (očetovih) rokah,” je med drugim zapisala v osebnih napotkih za kolegice v Škofji Loki, kamor se je preselil primer nasilja v družini s štirimi otroki. “To je napaka in zloraba pooblastil,” pravi sekretar socialne zbornice Bojan Regvar: “Žig v takšnem pismu nima kaj iskati.”

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ozadje: sosedski spor
Savnikova zavrača trditve očeta otrok, da je bila pristranska in na strani matere. Žig so po njenih besedah zaradi obilice pošte “v tajništvu udarili po avtomatizmu”. Primera ni vodila, a je zaradi klica sosede za nasilje izvedela prva. Oče trdi, da je soseda težave sprožila zaradi izgubljenega sosedskega spora. A to ni vse: čeprav so trije otroci že dobri dve leti živeli pri očetu, je CSD Škofja Loka otroške dodatke nakazoval materi. Oče je začel dodatke prejemati šele po intervenciji ministrstva za delo. “Šlo je za kompenzacijo, ker ni plačeval preživnine za najmlajšega otroka, ki je pri meni,” razloži mati. Trije otroci so pri očetu od 24. junija 2004, ker se zaradi nasilja niso hoteli vrniti k materi. Sodišče je otroke pravnomočno dodelilo očetu februarja lani. Mati trdi, da jih je leta 2004 ugrabil, sodba sodišča pa je po njenem mnenju “potrjevanje zatečenega stanja z veliko napakami”. Trdi, da je bil oče nasilen do nje in otrok. “Dobri dve leti sta otroke tepla mati in še posebno dedek, ki jih je zapiral v kletno sobo, brez vode in s slabo hrano. Dedek je zdravljeni alkoholik, ob vsaki abstinenčni krizi jih je maltretiral. O tem so otroci z mano govorili na CSD Škofja Loka, kjer tega niso hoteli slišati,” trdi oče. Direktorica CSD Ivana Košir Erman očitke zavrača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.