Slovenija
32 ogledov

Zasegli heroin

Pri osebni preiskavi 23-letnika so murskosoboški kriminalisti našli 50 gramov he Žurnal24 main
Murskosoboški kriminalisti pri treh osumljencih našli prepovedano drogo heroin. S preprodajo na drobno bi skupaj zaslužili približno devet tisoč evrov. Kazensko ovadeni.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Murska Sobota so v sodelovanju s policisti v drugi polovici letošnjega marca v dveh primerih zasegli prepovedano drogo heroin, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

"V prvem primeru so 23-letnemu osumljencu, ki stalno biva na območju Upravne enote Ljutomer, zasegli 50 gramov heroina, ki ga je osumljenec nabavil v Ljubljani z namenom preprodaje," je sporočil Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota. S preprodajo heroina "na drobno" je zaslužil približno pet tisoč evrov.

Vsi uživalci drog
23-letnik bi s preprodajo heroina "na drobno" zaslužil približno 5.000 evrov, 35-letni moški in 29-letna ženska pa približno 4.000 evrov.

Prepovedano drogo so policisti našli med osebno preiskavo osumljenca, ki je tudi sam uživalec prepovedanih drog. Opravili so tudi hišno preiskavo na njegovem domu, kjer so našli in zasegli več predmetov, za katere utemeljeno sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj, med preiskavo pa so našli in zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplje.  

Pri pregledu "odvrgla 40 gramov"
Murskosoboški kriminalisti so obravnavali še 35-letnega moškega in 29-letno žensko z območja Upravne enote Murska Sobota. Med postopkom policistov sta odvrgla 40 gramov prepovedane droge heroin, osumljenca, ki sta uživalca drog, pa sta drogo prav tako kupila v Ljubljani. S prodajo bi zaslužila približno štiri tisoč evrov, so še sporočili s PU Murska Sobota.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Zoper vse osumljence bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186 KZ-1 podana kazenska ovadba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.