Slovenija
20 ogledov

Zasegli orožnje in ptice

Zaseg živali
1/3
PU Maribor
V hiši skrival več kosov orožja, daljnoglede, nože, čeljusti srnadi in tudi dve ptici kanji.

Ptujski policisti so opravili hišno preiskavo na domu 51-letnega moškega iz okolice Ptuja, ki naj bi posedoval večjo količino orožja, za katerega ni imel dovoljenja.

"Moški se je skril v hiši in se na daljše zvonjenje, trkanje in pozivanje ni odzival," so zapisali na mariborski policijski upravi. "Policisti so zato skladno z odredbo za opravljanje hišne preiskave nasilno vstopili v hišo."

Ko so policisti prišli na podstrešje, jih je moški napadel in skušal udariti, zato so ga vklenili. Pri varnostnem pregledu so v žepu njegovih hlač našli več nabojev različnih kalibrov, v hišni preiskavi pa štiri lovske puške, več kot tisoč nabojev, več daljnogledov in nožev, radijski zvezi, 18 čeljusti srnjadi in druge predmete.

Našli so tudi ptici (kanji), ki jih je na kraju prevzela inšpektorica VURS in ju predala Zatočišču za prosto živeče živalske vrste na Muti v nadaljnjo oskrbo.

Policija bo zoper moškega podala kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.