Slovenija
25 ogledov

Zasegli premoženje Zvonoma

Uprava insolventnega Zvon ena holdinga je predlagala, da bi v T-2 vložila 600 ti Žurnal24 main
Mariborska banka kot prva upnica unovčila za skupaj 23,7 milijona evrov premoženja propadajočih družb Zvon Ena in Zvon Dva Holding.

NKBM, ki je do Zvonov izpostavljena za več kot 54 milijonov evrov, je družbama Zvon Ena in Zvon Dva Holding včeraj kot prva zasegla premoženje, piše današnji Dnevnik. Če ji bodo sledile tudi druge banke, je najverjetnejši scenarij za cerkvena holdinga stečaj.

Banka je po poročanju časnika unovčila premoženje v skupni vrednosti 23,7 milijona evrov. Gre za 5,6 odstotka domžalskega Heliosa, slabe štiri odstotke Cinkarne Celje, dobra dva odstotka Petrola in 75.400 delnic Krke.

V Društvu malih delničarjev ugotavljajo, da organi nadzora tako v T-2, ki je v lasti Zvonov, kot v Zvonu Ena niso opravili svojega dela. "Ali gredo Cerkveni Zvonovi po poti tajkunov," se sprašujejo. "Vse kaže, da bo 65 tisoč delničarjev ostalo brez premoženja, Nova KBM pa je zabila prvi žebelj v krsto."

Pišejo tudi o Milanu Krambergerju,ki od T-2 terja 3,5 milijona evrov. "Ni nam jasno, kako je lahko v tako kratkem času zaslužil takšno vsoto denarja, ob tem pa še postal skoraj 0,5-odstotni lastnik podjetja," se sprašujejo in poudarjajo, da bodo ceno za to plačali delničarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.