Slovenija
38 ogledov

Zaseženi kar na travi

parkirišče Šentjernej Jerca Božič Kranjec
Moti jih. Veliko, neugledno parkirišče zaseženih avtov sredi Šentjerneja.

“Moti me, da so ti avtomobili parkirani oziroma skladiščeni kar na travi, kar je z ekološkega vidika gotovo sporno, saj vemo, da morajo parkirišča imeti lovilce olj,” je dejal eden izmed mnogih bralcev iz Šentjerneja, ki so nas poklicali. Zanimalo jih je, ali je s parkiriščem zaseženih avtomobilov sredi njihovega kraja vse po predpisih.

V najemu izvršitelja

Med preverjanjem so na Policijski upravi Novo mesto povedali, da parkirišča ne upravljajo oni, temveč sodni izvršitelj, ki mu zasežene avtomobile predajo že na mestu, kjer so izrekli ukrep odvzema avtomobila.

Zemljišče v neposredni bližini tovarne Krka je, kot pravijo dostopni zemljiški podatki, v zasebni lasti enega od domačinov. Ta ga je očitno oddal v najem Nikoli Trifunoviću, sodnemu izvršitelju, ki na svoji spletni strani pravi: “Razpolagamo z večjim ograjenim in varovanim zemljiščem na Novomeški cesti 18 v Šentjerneju.”

Ni želel odgovoriti

Trifunović z nami glede ureditve parkirišča v Šentjerneju ni želel govoriti, češ da ga nismo poklicali v času njegovih uradnih ur. Te ima sicer le dva dni v tednu po dve oziroma šest ur. Poleg tega bi za pogovor z nami, kot je dejal, moral imeti dovoljenje predsednika sodišča.

Marjetica Žibert, predsednica okrajnega sodišča Novo mesto, ki smo jo zaprosili za takšno dovoljenje, nam je odgovorila, da Trifunovićeva navedba ne drži, a se ta kljub temu z nami ni želel 
pogovarjati.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 14:56 13.oktober 2011.

    Ta Srbenda misli , da je še zmeraj tam dol !

  • hubertfast 08:59 12.oktober 2011.

    Raje povejte, kako je z mercedesom Jankovičevega sina? Ko ga dobi on nazaj, ga morajo tudi vsi ostali po celi Sloveniji.