Slovenija
524 ogledov

Zaseženi pirotehniki potekel rok, kar je še posebej nevarno

Zasežena pirotehnika PU Ljubljana Zasežena pirotehnika
Za kršitev določb o uporabi pirotehničnih izdelkov je za posameznika predvidena globa od 400 do 1200 evrov.

Iz PU Ljubljana so danes sporočili, da so kočevski in cerkniški policisti pred dnevi na območju Cerknice zasegli kar 1763 kosov različnih pirotehničnih sredstev. "Zoper 21-letnika bo izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih," je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi pri ljubljanski policijski upravi Tomaž Tomaževič. 

Sicer je kršitev določb o uporabi pirotehničnih izdelkov za posameznike predvidena globa od 400 do 1200 evrov.

"Dodajamo, da je pri nekaterih izdelkih rok uporabe potekel že za več kot pet let in bi bila uporaba teh izdelkov lahko še posebej  nevarna, saj bi lahko prišlo do predčasnih vžigov oziroma podobnih napak, ki bi lahko imele hujše posledice," je ob fotografiji zasežene pirotehnike zapisal Tomaževič.

Zasežena pirotehnika | Avtor: PU Ljubljana Zasežena pirotehnika PU Ljubljana

Kupujte v trgovinah

Policija svetuje, da tovrstne izdelke kupujete le v trgovinah, ki imajo za prodajo dovoljenje ministrstva za notranje zadeve. Ob nakupu preverite, če so na izdelku navodila za uporabo, in jih pred uporabo izdelkov tudi upoštevajte.

Policija sicer skozi daljše obdobje ugotavlja konstanten trend upadanja kršitev, kar opažajo tudi zdravniki na urgencah po državi. 

"Pomagajmo zdravnikom in jim s poškodbami zaradi objestnosti ne delajmo dodatnega dela," opozarjajo policisti, ki dodajajo, da so zaradi epidemije covida-19 zdravniki že več kot leto dni izjemno obremenjeni. "Vsaka dodatna poškodba, ki bi jo lahko preprečili, zdravstvenim delavcem prinese dodatne obremenitve, zato se poskusimo izogniti tveganjem in jih tako razbremenimo dodatnega dela," piše na spletni strani Policije. 

Policija sicer skozi daljše obdobje ugotavlja konstanten trend upadanja kršitev, kar opažajo tudi zdravniki na urgencah po državi. 

dezurni@@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar karjola
    karjola 20:44 21.december 2021.

    v trgovini poteče rok tudi 2 miljona let stari kameni soli .....

  • bobubob 16:23 21.december 2021.

    Nehajo naj 'cepit' in naj začnejo zdravit, pa bo postelj za petardnike dovolj in še preveč.

  • NeAnonimni 14:28 21.december 2021.

    Cepiva s pretečenim rokom bi pa pošiljali na Afriški kontinent?