Slovenija
23201 ogledov

Posnetek iz slovenskih bolnišnic: To ni klet, pač pa operacijska dvorana

Alarmantno stanje v slovenskih bolnišnicah mladi zdravniki
Mladi zdravniki v svet poslali pretresljiv video razmer, v katerih zdravniki zdravijo paciente v slovenskih zdravstvenih ustanovah.

"Slovensko zdravstvo tone, Vlada RS pa gleda stran in leporeči. Enako kot z infrastrukturo, ravnajo tudi s strežnicami, administratorkami, medicinskimi tehniki, medicinskimi sestrami, babicami, fizioterapevti, zdravniki in ostalimi zaposlenimi v zdravstvu. Posledice pa najbolj občutijo bolniki," so zapisali ob objavi videa, ki marsikoga pretrese oz. celo šokira.

"Delovni pogoji v zdravstvu pomenijo pogoje za zdravljenje prebivalcev. Žal prostorski, kadrovski, materialni in organizacijski pogoji pogosto ne dosegajo minimalnih standardov za varno obravnavo," trdijo mladi zdravniki. "Ker slika pove več kot tisoč besed, smo jih za vas nekaj zbrali v spodnjem videu. To ni klet, to je operacijska dvorana," so še zapisali ob videoposnetku starega in dotrajanega kliničnega oddelka za gastroenterologijo UKC Ljubljana.

V videu je simbolično izbrana tudi glasba, in sicer so si pri montaži videoposnetka omislili glasbo iz potapljajočega se Titanica (My Heart Will Go On). Mladi zdravniki so v preteklosti sicer že večkrat opozarjali na različno problematiko v zdravstvu, predvsem o slabih razmerah, v katerih delajo številni zdravstveni delavci, pa tudi slabih plačah nekaterih zdravstvenih delavcev (tudi mladih zdravnikov, ki so zato raje odhajali v tujino) in preveliki količini opravljenih ur dela ter celo slabih odnosih med zaposlenimi. Tokrat so z javnostjo delili posnetke, ki niso v ponos slovenskemu zdravstvu.

Tako kot niso v ponos dolge čakalne dobe, za katere vlada Roberta Goloba že vse od nastopa mandata vehementno trdi, da ima načrt, kako jih skrajšati. Do sedaj je ostalo le pri besedah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Pišmevuh 17:18 10.januar 2024.

    Sem se že bal, da je to kopalnica v vili Zelenskega.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 17:12 10.januar 2024.

    Nekateri so mislili, da prvo leto zaposlitve dobijo trinajsto plačo, Ferarrija in pa blond med.sestro spodaj brez...Držite se Hipokratove prisege in ne bodite hipokriti...

  • mph2 15:52 10.januar 2024.

    Ko že o čakalnih vrstah, kar spet trobilo od Žurnala pripisujete samo Golobu ta problem, se raje vprašajte, zakaj sploh so, kako to, da jih ni odpravil veliki vodja, saj je tudi obljublja.