Slovenija
74 ogledov

Zaslišali tudi Munca

munc markač Boštjan Tacol
Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu so danes v okviru predkazenskega postopka, ki izključuje javnost, potekala zaslišanja prič tožilstva v odmevnem primeru koroške deklice. Med osumljenimi so tudi trije sodelavci Svetovalnice Akcija!.

Na zaslišanja na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu so zjutraj med drugim prišli nekateri dekličini sorodniki. Prav tako so se zaslišanj, ki so se zaključila okoli 14. ure, udeležili trije sodelavci Svetovalnice Akcija!, Matic in Jerneja Munc ter Natalija Markač. Slednji trije so med osumljenimi odvzema mladoletne osebe, saj naj bi ob domnevnem sodelovanju več drugih oseb deklico leto dni skrivali, potem ko se je za pomoč nanje obrnil dekličin oče.

Dekličin oče je bil sicer sam 15. marca letos obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema hčerke, nato pa je, kot je javno pojasnil, začel aktivno sodelovati s policijo, saj naj bi deklico skrivali brez njegovega privoljenja.

Policija je deklico, ki je bila oktobra 2010 pravnomočno dodeljena v varstvo in skrb materi, nato 28. marca letos našla v Ljubljani, ob njej pa je bila dekličina babica po očetovi strani.

Na sodbo slovenjgraškega sodišča se je dekličin oče, ki je bil v priporu od junija lani do konca marca letos, pritožil na višje sodišče, saj so se po najdbi hčerke spremenile okoliščine, vendar višje sodišče o tem še ni odločilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.