Slovenija
42 ogledov

Zaslišanja o izginuli deklici

Zloraba Shutterstock
Priče spraševali, kje je štiriletna deklica. Očetu za dva meseca podaljšali pripor.

"Menim, da nima tožilstvo v roki ničesar, saj so bila vprašanja nesmiselna," je po današnjem zaslišanju na slovenjgraškem sodišču dejal Matic Munc iz Svetovalnice Akcija! Munc je sicer že večkrat povedal, da ne ve, kje je izginula deklica s Koroške.

Ob njem so bili danes na zaslišanju še člani razširjene družine deklice in Munčeva sodelavka v svetovalnici Natalija Markač.

Odvetnik očeta Iztok Drozdek pa je povedal, da so mu pred zaslišanjem, na katerega so v Slovenj Gradec prepeljali tudi njegovega varovanca, vročili sklep o dvomesečnem podaljšanju pripora zanj.

Očeta deklice namreč sumijo storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe. Drozdek je sicer že za prvi pripor vložil zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, vendar odgovora še ni dobil. Ukrepati namerava tudi glede podaljšanja pripora.

Že konec junija so sicer policisti pri očetu opravili hišno preiskavo in mu nato odvzeli prostost, vendar deklice niso našli. "Oče deklico še vedno zadržuje na neznanem mestu in ji z nezakonitimi ravnanji preprečuje stike z materjo ter vsemi strokovnimi osebami, ki morajo biti vključene pri razvoju otroka," je takrat pojasnila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 16:47 21.julij 2011.

    Kako pri nas rastejo otroci......oče skriva deklico pred materijo in domnevno osumljenim dedkom. In ker ves sodni sistem ni sposoben v najkrajšem možnem času razrešiti zadeve, je država zaprla očeta. BRAVO gospod Zalar, deklica je po zaslugi države v tem ...prikaži več trenutku in bo še dva meseca brez matere in še brez očeta.Vso sodno vejo, ki ste tako brezskrbno odšli na sodne počitnice do 15. avgusta bi sunila v ri.. t. Drhal nemarna, to je vse kar ste sposobni narediti!!

  • AtaSmrk 16:45 21.julij 2011.

    zato ker je tole ratal prf***en narobe svet in če ne bi bili sisi slovenčki, bi se verjetno tako kot v ZDA komu že snelo in bi razmontiral vse te idiote, ki sedijo v državnih organih. Kot bi se kdo ...prikaži več delal norca iz inteligence ljudi. Un, ki zbije pešca, ga zasliši preiskovalni sodnik in ga spusti domov, tu pa očeta nekega otroka zaprejo za 3 mesece, ker je odzad LDS-ovska mafijska naveza in ker je hotel zaščitit svojega otroka pred prfuknjeno familijo matere?????? res, včasih me je sram, da sem sploh Slovenc!

  • VERITA 15:51 21.julij 2011.

    Zakaj že je oče tega otroka v priporu? Zdaj pa res ne vem več, kdo je storilec kaznivega dejanja, ali tisti , ki otroka čuva, ali tisti ki ga zlorablja?