Slovenija
109 ogledov

Zaslišanje Jankovića končano v pol ure

Jure Janković pred začetkom zaslišanja. (Foto: K. K.)
1/31
Žurnal24 main
Ob 6.36 zjutraj sta policista zaman zvonila pri Juretu Jankoviću v Grosupljem. Jankovićev sin je bil pred komisijo izredno redkobeseden. Zaslišanje je že končano.

Jure Janković na vprašanja predsednice komisije Alenke Jeraj ni odgovarjal. Kot je pojasnil njegov odvetnik Aleksander Čeferin, vsaka njegova beseda sproži kazensko ovadbo, zato po 238. členu ne bo odgovarjal. Vsak naslednji odgovor se je zato glasil: "Odgovor enak prejšnjemu."

Na vprašanje predsednice komisije, ali bi v primeru tajnega zaslišanja odgovarjal normalno, je Janković odgovoril: "Odgovor enak prejšnjemu."

Ste sin očeta Jankovića?
Član komisije in poslanec SLS Franc Pukšič je vprašal: Ali ste Jure Janković, sin očeta Zorana Jankoviča, ljubljanskega župana? Namesto Jureta je na vprašanje odgovoril Čeferin, ki je dejal, da na žaljiva in neresna vprašanja ne bo odgovarjal, češ da so osebne podatke dobili.

Zaslišanje se je končalo ob pol desetih. Jure Janković pri tem ni prijavil nobenih stroškov, ki jih je imel s prihodom. Komisija pa je na koncu sklenila, da ga bo zaslišala pred sodiščem oziroma bo zaprosila sodišče, da ga zasliši.

Noč preživel pri starših
Ker vse do devete ure zjutraj ni bilo jasno, ali se bo Jankovićev sin udeležil seje preiskovalne komisije, so se že zgodaj zjutraj policisti v Grosupljem oglasili pri njem. Jure Janković se je namreč zaslišanju že dvakrat izognil, zaradi česar je predsednica komisije vložila zahtevek za prisilno privedbo.

Najprej so se policisti tam pojavili ob 6.36. Skupaj s popisovanjem fotografa Financ je celoten obisk belega golfa v Grosupljem trajal kake štiri minute. Policisti so se tja spet vrnili ob osmi uri, a tudi takrat niso imeli sreče.

Na zvonec stanovanjske hiše so namreč zvonili zaman. Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića je po naših informacijah noč preživel pri starših.

FOTOGRAFIJE JUTRANJE AKCIJE PRED HIŠO JURETA JANKOVIĆA IN MED ZASLIŠANJEM SI OGLEJTE V GALERIJI.


Sporni posli z zemljišči

Komisija sicer med drugim preiskuje domnevno sporne prodaje zemljišč v Ljubljani in spremembo njihove namembnosti v julija sprejetem ljubljanskem prostorskem načrtu. Med njimi je tudi zemljišče na Smodinovcu, s prodajo katerega naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića.

Po poročanju medijev naj bi namreč županov znanec s pomočjo Jureta Jankovića od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča. Po predlogu prostorskega načrta naj bi ta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.

V zvezi z Electo in njenimi zemljišči je podrobnosti glede nakupa zemljišč ob počivališču Barje in spremembi njihove namembnosti pred komisijo že pojasnil drugi lastnik holdinga Damijan Janković. Komisija je do zdaj že zaslišala tudi župana Zorana Jankovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.