Slovenija
41 ogledov

Zasoljene cene hrvaških trajektov

Štiričlanska družina, ki potuje z avtomobilom iz Splita na Lastovo, bo plačala p Žurnal24 main
Poletne cene vozovnic za prevoz avtomobilov na trajektih, ki povezujejo hrvaško kopno z otoki, lahko ceno počitnic v primerjavi s počitnicami na celini zvišajo tudi za 50 odstotkov.

Lastniki hrvaških hotelov na otokih opozarjajo, da je državno podjetje Jadrolinija prezgodaj dvignilo cene, ki bodo od 1. junija letos do konca septembra tudi za 20 odstotkov višje, kot so v ostalem delu leta.

Poudarjajo, da so visoke cene trajektnih vozovnic izničile popuste (do 30 odstotkov), ki jih imajo v svojih turističnih objektih pred začetkom glavnega dela turistične sezone, ker cene trajektnih vozovnic podražijo počitnice na otokih tudi za 50 odstotkov.

"Ljudje bodo ostali na celini"
Za omenjeno ceno trajektne vozovnice do Lastova in nazaj je namreč možno na celinskem delu hrvaške obale dobiti petdnevno namestitev za dva družinska člana v večini hotelov s tremi zvezdicami. Dnevni polpenzioni v predsezoni v omenjenih hotelih so med 20 in 25 evrov, za ta denar pa lahko pospravite avtomobil v eno smer proti otoku Braču.

Na Hrvaškem bodo turisti, ki bodo želeli z avtom na otok Vis, za trajekt plačali 50 evrov v eno smer zgolj za avtomobil ter še 4,20 evra za vsako odraslo osebo in 2,10 evra za otroka med tretjim in 12 letom starosti. Tudi krajše morske proge, kot je Valbiska (Krk)–Merag (Cres), stanejo več kot 15 evrov za avtomobil v eno smer.

Lastniki hotelov so nezadovoljni, ker državni morski prevoznik ne stopnjuje cen proti glavni sezoni, kot jih imajo v hotelih, v katerih se cene spreminjajo iz meseca v mesec in so maja in junija lahko tudi za polovico nižje kot avgusta. Tudi zaradi tega naj bi imeli v predsezoni težave z zapolnitvijo hotelov na otokih.

Poleg tega, opozarjajo, imajo nekatere sredozemske turistične države, kot so Grčija, Tunizija ali Turčija, v svojih ponudbah tudi tedenske aranžmaje za 200 evrov, na Hrvaškem pa je treba odšteti denar tako za cestnine kot za vse dražje gorivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.