Slovenija
18 ogledov

Zastoj na štajerki razburil tudi ministra

Zastoj na primorski avtocesti Saša Despot
Zaradi popolne zapore štajerske avtoceste so med izvozoma Celje - center in Slovenske Konjice v smeri proti Mariboru na regionalni cesti, kjer poteka obvoz, velik del dneva nastajali dolgi zastoji. Minister Omerzel: Dars amatersko.

Dars oziroma podizvajalci opravljajo dela v predoru Pletovarje v cevi, ki vodi proti Mariboru. Dela bodo končali šele jutri do 20. ure.

Po informacijah Prometno-informacijskega centra za državne ceste so se ves dan vile dolge kolone vozil na celotnem 25-kilometrskem odseku od Celja prek Vojnika do Slovenskih Konjic.

Gneča je nastajala že pri izvozu s štajerske ceste pri Celju, nato pa je po celotni trasi od Celja do Slovenskih Konjic promet potekal zelo počasi, je pojasnila Barbara Janežič iz prometno-informacijskega centra. Proti večeru se je stanje umirilo. 

Zamašek v Slovenskih Konjicah

Po besedah voznikov so bili razlog za zastoje predvsem semaforji v Slovenskih Konjicah, kjer nihče ni pospeševal prometa. Poleg navedenega obvoza je mogoč tudi obvoz preko Šmarja pri Jelšah in Poljčan do Slovenske Bistrice, domačini pa se lahko odločijo za obvoz tudi po kakšnih drugih lokalnih cestah, je pojasnila Janežičeva.

Polovica avtoceste je zaprta tudi med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, ampak tam do zastojev ni prihajalo.

Minister za infrastrukturo Samo Omerzel je po poročanju 24ur.com odgovornost za zastoje pripisal Darsu kot upravljalcu avtocest. Po njegovem je nedopustno, da tako amatersko upravljajo z avtocestami.

Danes obnavljajo, prihodnje leto še enkrat

Na Darsu se sicer branijo, da je obnova odseka nujna. Po pisanju spletnih Financ je komisija v četrtek ugotovila, da je sanacija predora Pletovarje nujna, saj da morajo z asfaltom prekriti dosedanje spolzke betonske plošče na cestišču. A ironično na Darsu napovedujejo, da je ukrep le začasen, saj bodo prihodnje leto znova sanirali celotni odsek med Celjem in Slovenskimi Konjicami vključno s predorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.