Slovenija
539 ogledov

Zastoji na cestah in mejnih prehodih, na Hrvaškem kolone pri cestninskih postajah

zastoj Saša Despot
Na slovenskih in hrvaških cestah je gneča in dolgi zastoji. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je 15-kilometrska kolona, zastoj je podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci, gneča je tudi na primorski avtocesti.

On 15. uri je stanje na naših cestah sledeče: 

Zastoj na gorenjski avtocesti pred Karavankami | Avtor: PIC PIC
Zastoj na gorenjski avtocesti pred Karavankami | Avtor: PIC PIC
Na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji je približno 15 kilometrov dolga kolona. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani predor občasno zapirajo. Za pot proti Kranjski Gori prometnoinformacijski portal priporoča izvoz Lesce (pri krajših kolonah priporočajo Lipce!). Za voznike osebnih vozil je proti Avstriji obvoz možen preko prelazov Ljubelj ali Korensko Sedlo.

Gneča je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji.

Gneča je tudi na primorski hitri cesti med razcepom Srmin in priključkom Koper - center proti Izoli, na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, Lucija - Sečovlje ter Gračišče - Sočerga. 

Zastoji so tudi na na koncu podravske avtoceste in naprej proti glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje. Manj obremenjeni mejni prehodi so Dobovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Na Hrvaškem zastoji proti meji s Slovenijo

Na Hrvaškem je gost promet na večini cest ob obali iz smeri notranjosti proti morju ter na avtocesti A3 v Bregana-Lipovac v obe smeri.

Zaradi povečanega prometa proti istrskim mejnim prehodom s Slovenijo je nastal zastoj tudi na Istrskem ipsilonu. Dolg je okoli pet kilometrov. Pred cestninsko postajo Lučko pri Zagrebu je štirikilometrska kolona. 

Na mostu na Krk je kolona dolga kilometer. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.