Slovenija
22 ogledov

Zastoji na cestah zaradi praznikov

Na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu Obrežje se zaradi prvomajskih praznikov vij Žurnal24 main
Zaradi prihajajočih praznikov je na nekaterih slovenskih cestah povečan promet. Zastoji nastajajo na dolenjski avtocesti ter na glavnih cestah Koper–Izola in Maribor–Lenart.

Zaradi praznikov je na slovenskih cestah povečan promet iz smeri Karavank proti Ljubljani in naprej po dolenjski avtocesti do omejnega prehoda Obrežje. Povečan promet je tudi med Šentiljem in Mariborom ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Vozniki tovornih vozil pri izstopu iz države čakajo na Gruškovju dve uri in 30 minut, na Starodu eno uro in deset minut, na Dobovcu dve uri in na Obrežju tri ure. Vozniki osebnih vozil pri izstopu iz Slovenije na mejnem prehodu Gruškovje čakajo 40 minut.

Zastoji nastajajo na dolenjski avtocesti pred koncem avtoceste v Pluski, na glavnih cestah Koper–Izola in Maribor–Lenart, na dolenjski avtocesti pa je med viaduktom Reber in priključkom Šmarje - Sap ter med uvozom Škofljica in priključkom Grosuplje v smeri Novega mesta zaradi del oviran promet.

Dela na cesti
Med začetkom gorenjske avtoceste v Ljubljani in priključkom Ljubljana - Brod je zaradi del zapora voznih pasov v obeh smereh.

Na ljubljanski južni obvoznici je na viaduktu Dolgi most proti razcepu Kozarje zaradi del spremenjen prometni režim. V času prometnih konic za smer z Dolenjske proti Kopru priporočajo uporabo vzhodne in severne ljubljanske obvoznice.

Na štajerski avtocesti je zaprta polovica avtoceste med priključkoma Slovenska Bistrica - sever in Slovenska Bistrica - jug v smeri Ljubljane; promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Na hitri cesti Koper–Izola je v smeri Ljubljane zaprt priključek Semedela, med Žusterno in priključkom Slavček pa polovica ceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Več podatkov o razmerah na cestah si preberite na www.promet.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.