Slovenija
22 ogledov

Zastoji na mejnih prehodih

(Foto: Sindikat policistov Slovenije) Žurnal24 main
Zaradi konca tedna in binkoštnih praznikov je povsod po državi povečan promet. Gneča je tudi na mejnih prehodih.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) na mejnih prehodnih nastajajo zastoji. Gost promet z zastoji je na cesti Podlehnik–MP Gruškovje. Zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Brezje in viaduktom Peračica v smeri Ljubljane. Zgoščen promet je na cesti Koper–Dragonja. Povečan promet je tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru.

Promet se bo še povečal
Na PIC pričakujejo, da se bo promet povečeval tudi v smeri mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje, kjer se lahko pričakuje daljši čas za prestop meje.
Promet je povečan tudi na mejnem prehodu Gruškovje. Čakalne dobe pa so: na mejnem prehodu Gruškovje 30 minut in mejnem prehodu Dragonja 30 minut.

O gostem prometu poročajo tudi iz Avstrije. Na avtocesti od Salzburga proti Beljaku je na severni strani turskega predora nastal 25 kilometrov dolg zastoj, poroča STA.

Pozornost na cesti torej ne bo odveč. Na pot se odpravite pravočasno, da vas zastoji in zapore cest ne bodo presenetili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.