Slovenija
5 ogledov

Zastoji na veliki petek

Danes na mejnem prehodu Obrežje ni več tako mirno, kot je bilo včeraj. (Foto: Na Žurnal24 main
Mejni prehodi. Zaradi velikonočnih in prvomajskih praznikov gneča in zastoji.
Opozorilo
Policija svetuje: “Od doma se odpravite pravočasno, spremljajte medije, in če so zastoji, se preusmerite na drug mejni prehod. Že pred odhodom na pot preverite, ali imate s seboj veljavne dokumente zase, za sopotnike in živali. Bodite potrpežljivi, saj morajo policisti delo opravljati po predpisih.”

Zastoji na mejnih prehodih bodo, a naredili bomo vse, da bodo čim manjši,” napoveduje Danijel Žibert, direktor uprave uniformirane policije. Povečan promet na mejnem prehodu pričakujejo že danes popoldne, v noči na petek, predvsem pa na velikonočni petek. Razmere naj bi se začele umirjati v soboto.

Da bi ublažili gnečo in nezadovoljstvo potnikov, bo v teh dneh na mejnem prehodu namesto običajnih 15 delalo 25 policistov, odprte pa bodo vse vstopne in izstopne steze,” ukrepe razgrinja komandir Postaje mejne policije Obrežje Bojan Bogovič. Dnevna pretočnost mejnega prehoda Obrežje je od tri do pet tisoč vozil, lani pa so jih na velikonočni petek 
zabeležili 15 tisoč.

9,5 milijona potnikov je lani prečkalo mejni prehod Obrežje.

Vračanje bolj umirjeno
Vračanja potnikov se na mejnem prehodu ne bojijo, saj bo po njihovih predvidevanjih razporejeno na ves teden. “Prvi se bodo v Slovenijo vračali že v zadnjih dveh dneh aprila in za 1. maj, zaradi počitnic v sosednjih deželah pa tudi ves teden vse do osmega maja,” napovedujejo policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.