Slovenija
74 ogledov

Zastoji povsod po Sloveniji

Zgoščen promet na zahodni ljubljanski obvoznici. K. Kl.
Stanje v državi se počasi umirja . Zastoji nastajajo na mejnih prehodih. Na Gruškovju čakalna doba pri izstopu in vstopu iz države 1 uro.

Trenutno stanje na cestah

Na avtocesti Ljubljana - Obrežje med počivališčem Grič in priključkom Čatež-Brežice v smeri Obrežja je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas. Zgoščen promet je na cesti od Podlehnika proti Gruškovju, poroča Prometno-informacijski center.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za vozila:
- za osebna vozila pri vstopu
Gruškovje 1 uro
- za osebna vozila pri izstopu
Obrežje 20 minut,
Gruškovje 1 uro
- za tovorna vozila pri izstopu Obrežje 1 uro.

Brezje–Ljubljana, zoženje pri Podtaboru, pogled proti Jesenicam (kamera v živo, vir: PIC)

VSE O VREMENU V SLOVENIJI IN OBMORSKIH KRAJIH NA VREME.NET.

Izognite se najbolj obremenjenim prehodom

Ta konec tedna bo po napovedih prometnih strokovnjakov eden izmed najbolj prometnih, saj se v Nemčiji in Italiji začenjajo počitnice. Če se boste odpravljali na morje, imejte v mislih, da bodo turisti uporabljali najbolj znane mejne prehode. Rešitev je zato uporaba alternativnih prehodov.

Najbolj gost promet je tako mogoče pričakovati na izstopu iz države in ob vstopu v državo, saj se tako v Italiji kot na Bavarskem začenjajo počitnice, številni potniki pa se bodo tudi vračali z dopusta.

Dolenjska
Na območju PU Novo mesto bodo tako najbolj obremenjeni mejni prehodi Obrežje, Vinica in Metlika. Zato pri prestopanju meje raje uporabljajte meddržavne mejne prehode, kot so Slovenska vas, Rigonce in Orešje. "Tu so običajno čakalne dobe za prestop krajše," so zapisali na PU Novo mesto.

Primorska
Na območju koprske policijske uprave bodo najbolj obremenjeni mejni prehodi Sečovlje in Dragonja. Za hitrejši prehod meje lahko, če se odpravljate v Istro, uporabite mejni prehod Sočerga. Na Jadransko magistralo pa boste najhitreje prišli prek mejnega prehoda Starod ali Jelšane.

Štajerska
Vsak poletni konec tedna pa o dolgih kolonah poročamo tudi s konca podravske avtoceste pri Ptuju. Najbolj obremenjen je mejni prehod Gruškovje.

Gneči pa se lahko izognete tako, da uporabite mejna prehoda Dobovec ali pa Zavrč.

Hrvaška: gneča proti morju

Na Hrvaškem bo tako kot vsak vikend največ gneče pred najbolj obremenjenimi cestninskimi postajami na avtocesti med Zagrebom in Splitom ter na Jadranski magistrali.

Daljše zastoje pa lahko pričakujete tudi v pristaniščih, kjer bodo daljše čakalne ure za trajekte, ki so namenjeni na najbolj obiskane hrvaške otoke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.