Slovenija
49 ogledov

Zastoji vse od popoldneva do večera

Kolona gneča Dragonja Žurnal24 main
Na nekaterih cestah so že zastoji. "Ogromno tujih turistov se že vrača zaradi slabega vremena, ki je napovedano za konec tega tedna," pravijo na Prometno-informacijskem centru.

Ob 22.30 uri je bil še vedno zgoščen promet z zastoji na cesti od Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Povečan promet na mejnih prehodih in čakalne dobe:
- Obrežje izstop tovorna vozila 1 uro in pol, osebna vozila 15 minut;
- Gruškovje osebna vozila vstop 25 minut, izstop 20 minut;
- Dobovec osebna vozila vstop 45 minut;
- Dragonja osebna vozila izstop 20 minut.

Cesta Trzin−Mengeš bo zaradi del zaprta v Trzinu jutri od 6. ure zjutraj do 22. ure v nedeljo. Obvoz bo urejen na relaciji Mengeš−Srednje Jarše−Domžale−Trzin.

AC Novo mesto - Obrežje, pogled proti Hrvaški

"Ogromno tujih turistov se že vrača zaradi slabega vremena, ki je napovedano za konec tega tedna. Povečan promet je že iz Istre v državo proti Kopru, povečuje se promet tudi drugod: denimo na ljubljanski južni obvoznici. Jutri v dopoldanskem času bo povečan promet z Gorenjske proti Ljubljani, naši Obali ter proti Dolenjski in Hrvaški. Povečan promet pričakujemo še s smeri Šentilja mimo Maribora, Ptuja do mejnega prehoda Gruškovje ter na relacijah Koper−Izola−Sečovlje in Koper−Šmarje−Dragonja," nam je povedal Vasja Podkrižnik s Prometno-informacijskega centra.

Mejni prehod Gruškovje, pogled proti Hrvaški

Začenja se ferragosta
S koncem tega tedna se začenja tudi ferragosta, kar pomeni, da bodo ceste množično zasedli Italijani. "Zaradi Italijanov bo povečan promet tudi na ostalih primorskih cestah. Obremenjene bodo ceste, ki vodijo proti Hrvaški," pravi Podkrižnik.

Vas poleg stanja zanima tudi, kakšno bo vreme v teh dneh? Podrobnosti najdete na našem portalu vreme.net.

Izberite drug mejni prehod
Ob tem za konec vsem, ki se v teh dneh odpravljate na daljšo pot, svetuje: "Obremenjeni bodo prehodi Sečovlje, Dragonja, Gruškovje, Jelšane, Obrežje. Našim voznikom priporočamo uporabo manj obremenjenih prehodov, se pravi: na Primorskem Sočerga, na Dolenjskem Slovenska vas, na Štajerskem pa Dobovje. Na Obrežju sicer kaj hujšega ne bi smelo biti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.