Slovenija
13944 ogledov

Zastoji, zastoji, zastoji: Nikar na ceste, če ni nujno potrebno

Zastoj na avtocesti
1/2
Na slovenskih cestah ob zaključku podaljšanega prazničnega konca tedna po pričakovanjih že nastajajo zastoji, zlasti na relacijah proti morju in Bledu. Vozniki se morajo sprijazniti tudi s čakalnimi dobami na več mejnih prehodih s Hrvaško.

Zastoji nastajajo na primorski avtocesti od Brezovice proti Logatcu, na koncu izolske obvoznice in na posameznih odsekih naprej proti Portorožu, na cesti Lesce-Bled ter pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji, kjer je kolona dolga približno kilometer, sporoča prometno-informacijski center za državne ceste.

Čakalna doba je pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane in Gruškovje.

Na Gruškovju osebna vozila pri vstopu v Slovenijo čakajo uro in pol. Prav toliko znaša čakalna doba pri vstopu v državo na mejnem prehodu Sečovlje, kjer je čakalna doba za izstop do ene ure.

zastoj dolenjska avtocesta | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Na bližnjem mejnem prehodu Dragonja osebna vozila čakajo eno uro pri izstopu ter poldrugo uro pri vstopu. Na Sočergi, ki velja za priljubljeno alternativo Sečovljam in Dragonji za dostop do Istre, je čakalna doba pol ure v obe smeri. Na mejnem prehodu Jelšane osebna vozila čakajo do 30 minut pri izstopu in do ene ure pri vstopu v državo.

Že v soboto je prihajalo do daljših zastojev pred mejnimi prehodi s Hrvaško, saj se je po začetku šolskih počitnic povečalo tudi število potnikov, ki so odšli na dopust.

Kot so spomnili na Družbi za avtoceste v RS, na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oz. iz držav članic schengenskega območja, pa lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

 
Komentarjev 2
  • mcelin5 00:53 29.junij 2020.

    Tako lepo deželo imamo polno čudovitih kotičkov vse povsod. A je res potrebno da je vsa Slovenija nagnetena na obali? Al fotka s kje drugje ne šteje na Instagramu?

  • Zikollino 13:33 28.junij 2020.

    Naj mi, nevednemu, nekdo razloži, zakaj je vedno gneča od Brezovice, al mal prej, pa do Vrhnike in še mal naprej ... pol njim pobrat vozniške in ziher ne tistim, ki prehitevajo v 'škarje' ...