Slovenija
34 ogledov

Zastražili z varnostniki in policisti

Protest Šentjernej Jerca Božič Kranjec
Letošnje jernejevo je bilo v senci protestov občanov zaradi visoke cene kanalščine.

Kulturni center Primoža Trubarja je bil v soboto pred začetkom slavnostne seje ob občinskem prazniku Jernejevo zastražen z varnostniki in policisti.

Župan Franc Hudoklin je namreč, kot nam je povedal, pričakoval, da bodo tudi pred slavnostno sejo izbruhnili protesti, ki so se zaradi nasprotovanja visokim komunalnim dajatvam odvili že nekajkrat. Da se ne bi ponovila sredina zgodba z odprtja čistilne naprave, ko so protestniki vdrli na prizorišče iz izžvižgali govornike, so center tokrat zastražili.

Računi tudi 250 evrov

"Občani ne moremo pristati na tako visoke zneske na komunalnih položnicah. Večina malih kmetov, ki na mesec porabi na primer 50 kubičnih metrov vode, za kanalščino in komunalni prispevek, preračunan na mesec, ter okoljske dajatve plača 250 evrov na mesec," je izpostavil Albert Pavlič, opozicijski občinski svetnik.

Protestniki so pred začetkom seje transparente položili na tla pred vhodom v kulturni center in se odpravili v dvorano, kjer so sejo spremljali mirno, le ob govoru župana so vstali in mu kazali hrbet.

Kriva je občina

Renata Brunskole, podpredsednica državnega zbora, je kot slavnostna govornica na seji poudarila, da se je Šentjernej pod vodstvom župana Hudoklina iz majhnega kraja razvil v enega od najbolj prepoznavnih in urejenih na Dolenjskem.

Ob koncu seje je pred mikrofon prišel tudi Dare Homan, opozicijski svetnik liste Skupaj za prihodnost, ki je govoril o neuspehih občine in trudu opozicije, ki v občinskem svetu ni slišana. "Za razkol, ki se kaže ob praznikih, pa niso krivi občani, ampak vodstvo občine," je dejal Homan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.