Slovenija
25844 ogledov

Zato v slovenskem McDonaldsu ne morete dobiti te pijače

McDonald's prehrana Profimedia
Ponekod v tujini lahko v restavracijah s hitro prehrano McDonald's naročite tudi pivo, medtem ko v Sloveniji to ni mogoče. Preverili smo, kaj je razlog ...

Veliko turistov ob prihodu v slovenske McDonald'se žalostno ugotovi, da piva v svojem meniju (ali ločeno) ne bodo mogli naročiti. Le kako je to mogoče, če pa v domovini lahko naročamo tudi pivo, se sprašujejo. Tudi nekateri člani redakcije smo na potovanjih v tujini že naročali pivo, zato smo se z vprašanjem obrnili na zastopništvo McDonald'sa v Sloveniji in jih pobarali, zakaj naročanje piva v Sloveniji ni možno, tako kot na primer na Hrvaškem, v Španiji, Franciji, Nemčiji in drugje.

"V McDonald'su Slovenija alkoholnih pijač ni na našem meniju, kot ste že pravilno ugotovili. Prodaja alkoholnih pijač ni v skladu z našo lokalno poslovno strategijo," so nam odgovorili. 

Komentarjev 6
  • dusan72 01:09 14.november 2022.

    Hahaha... "poslovna politika" ??? Aja??? Poslovna politika je ponavadi globalna od matične firme in ni vezana na eno državo. Sicer mi pa itak dol maha, ker MC me vidi mogoče 1x ali 2x na leto. Pa še to je preveč.

  • rd2dmk2 18:14 13.november 2022.

    pivo se ne more prodajat v prodajalnah s junk hrano. je preveč kvalitetna in zdrava hrana. hrana. da vam bo jasno pivo je hrana, zdrava. zdej pa vpašajte mc.donaldse zakaj se pa pri njih ne dobi 0,0 pivo. no zakaj neki že ne ?

  • albert 16:19 13.november 2022.

    Vaški posebneži. Najbrž se američani bojijo, da bi jim kakšna pijana buča razbila lokal. Menda smo v svetu znani kot največje pijandure, sistem vseskozi skrbi za praznoglavce, da to verjamejo. Kdor ni bil nikoli na fnskem trajektu v mednarodnih vodah ...prikaži večh na pol poti do baltskih držav ne ve kaj dejansko pomeni pijandura.