Slovenija
108 ogledov

Zaupanje nad zakonom

V sredo bo predvidoma izrečena sodba Goranu Puzinu in šesterici, obtoženim razpe Žurnal24 main
Zaman čakali dva domnevna zasvojenca.

“Zasvojenec, ki ga poznam samo na videz, je pred meseci naključno pristopil k meni in mi ponudil podatek o tem, da naj bi Goran Puzin v enem od gostinskih lokalov preprodajal drogo. V zameno me je prosil, da naj ne razkrijem njegove identitete,” je pred kranjskim sodiščem povedal Damjan Nartnik, policist, ki je preiskoval domnevno kriminalno združbo.

Ključna informacija
“Pomembneje od zakona o kazenskem postopku se mi zdi zaupanje vira, ki je razkril tako ključno informacijo,” je na vprašanje Puzinovega odvetnika, ki ga je med drugim opozoril, da mora govoriti resnico, ali je preverjal identiteto in verodostojnost tega vira, odvrnil Nartnik.

Zaman čakali na priči
Sicer pa so na kranjskem sodišču včeraj kljub odrejeni prisilni privedbi zaman čakali dva domnevna zasvojenca, Verico Drobnjak in Rajka Foliča, ki so ju iskali tržiški in kranjski policisti. Sodnica je od njiju želela izvedeti, ali sta heroin in metadon kupovala od domnevne sedemčlanske kriminalne združbe.

Grozi jim do 15 let zapora
Naj spomnimo, da so preprodaje heroina in drugih prepovedanih substanc v Kranju, Tržiču in Škofji Loki obdolženi 44-letni Goran Puzin, 32-letni Marjanče Stojčev, 37-letni Matjaž Oman, 45-letni Hari Novak (vsi iz Kranja), 40-letni Branko Bujanovič iz Bistrice pri Tržiču in 36-letni Aleksander Mali iz Kranja. Prva šesterica je v priporu od aprila letos, ko so kriminalisti po polletnem sledenju in opazovanju domnevno mrežo razkrili. Posameznikom grozi do 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.