Slovenija
16 ogledov

Zaupanje potrošnikov se krepi

Žurnal24 main
Zaupanje potrošnikov znova večje. Maja je bila vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov za dve odstotni točki višja kot aprila.

V primerjavi z lanskoletnim povprečjem je bilo zaupanje potrošnikov višje za 8 odstotnih točk.

Zadnje tri mesece se kazalnik zaupanje enakomerno izboljšuje (za dve odstotni točki). V tem mesecu je dosegel najvišjo vrednost po lanskem septembru.

K zvišanju vrednosti kazalnika zaupanja so prispevale predvsem bolj optimistične napovedi potrošnikov glede brezposelnosti v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih, ocenjujejo na Statističnem uradu RS. Prav to ravnotežje se je med vsemi v primerjavi s prejšnjim mesecem najbolj izboljšalo, in sicer za 4 odstotne točke.

Najbolj se je v primerjavi z aprilom popravila vrednost kazalnika "splošna gospodarska situacija v Sloveniji v preteklih 12 mesecih". Za devet odstotnih točk je bila višja od aprilske vrednosti in za 11 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Kako se je spremenila gospodarska situacija v Sloveniji v preteklih 12 mesecih? Maja je 82 odstotkov anketiranih menilo, da se je ta malo ali zelo poslabšala, 14 odstotkov pa, da je ostala enaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.