Slovenija
34 ogledov

Zaupen nakup alarma

janez janša, vozilo Nino Verdnik
Tožilci preverjajo, ali so neznancem, ki so razbijali vladna vozila, pomagali varnostniki.

Vodstvo policije je uvedlo disciplinske postopke proti trem varnostnikom policijskega centra za varovanje in zaščito (CVZ), ki so bili odgovorni za varovanje vlade v noči na 1. april. Takrat so namreč neznanci razbijali vozila na vladnem dvorišču na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.

Šef CVZ Branko Skrbinek je po dogodku odredil izredni nadzor, da bi ugotovil, kako zavzeto so njegovi podrejeni takrat fizično varovali vladno palačo in zakaj nihče od njih ni opazil tega incidenta.

"Do zaključka disciplinskega postopka ne moremo potrditi oziroma zavreči morebitnih kršitev. Istočasno pa smo podali predlog vrhovnemu državnemu tožilstvu, naj preveri, ali so podani elementi za kazensko odgovornost teh treh policistov," so pojasnili na policiji.

Niso še ujeti

Policisti še niso ugotovili, kdo naj bi takrat do dvorišča prišel z druge ulice in kdo je skozi glavni vhod vlomil na dvorišče, kjer dogajanje nadzorujejo varnostniki. Z Erjavčeve ceste naj bi tako stopili na streho garaže in tam odtrgali granitne kocke, ki so jih nato zmetali na zunaj parkirana vladna vozila.

Komentarjev 1
  • albert 11:14 09.maj 2012.

    A Janševo vozilo je bilo nedotaknjeno ? Zanimivo!