Slovenija
9987 ogledov

Zaušnica vlade notranji ministrici, to je razlog ...

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav Ministrstvo za notranje zadeve
Ministrica Lindava predlagala za polni mandat, a se vlada ni strinjala.

Vlada je Boštjana Lindava z 2. decembrom ponovno imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, mandat mu velja največ šest mesecev, so sporočili po seji vlade. Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je Lindava predlagala na položaj s polnim mandatom, a vlada njenemu predlogu ni sledila. Kot poroča N1, naj bi bil razlog nasprotovanje premierja Roberta Goloba. 

Poročajo še, da v Golobovih krogih Lindavu in s tem posredno tudi Tatjani Bobnar očitajo, da nista "očistila" policije. Viri N1 na notranjem ministrstvu na to pravijo, da se revanšizma ne gredo. 

Na ministrstvu za notranje zadeve so za STA pojasnili, da je ministrica Lindava predlagala za direktorja policije s polnim mandatom, a imenovanje ni bilo uvrščeno na dnevni red vlade. Zato so naknadno - na predlog Bobnarjeve - predlagali podaljšanje funkcije vršilca dolžnosti, da se ne bi zgodilo, da bi policija ostala brez vodstva.

Glede na vire N1 napetosti med Golobom in Bobnarjevo naraščajo, a na ta vprašanja ne želijo odgovarjati ne na notranjem ministrstvu ne v kabinetu predsednika vlade. 

Na policiji naj bi na visokih položajih ostali tudi kadri nekdanjega direktorja Anotna Olaja, ki ga je izbral prejšnji notranji minister Aleš Hojs. Nekateri naj bi sodelovali tudi pri odločitvah, kako naj policija ravna s protestniki. Kot še piše N1, viri na MNZ pravijo, da je znotraj policije prišlo do številnih menjav, a v ozadju ni bila pripadnost posamezni politični opciji. 

Vlada je nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije kot v. d. direktorja policije imenovala na ustanovni seji 1. junija. Na nedavnem razpisu za generalnega direktorja policije pa je bil edini kandidat.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar MS
    MS 10:07 02.december 2022.

    Na policiji so na visokih položajih ostali kadri nekdanjega direktorja Anotna Olaja, ki ga je nastavil prejšnji minister Aleš Hojs. Nekateri so sodelovali pri odločitvah da se v Ljubljani proti državljanom ki so na miren način izražali svoje nezadovoljstvo in ...prikaži več in pred parlamentom brali ustavo uporabi groba sila! Na mirnih protestih so ukazali da se protesnike zaplini in šprica z vodnim topom! Ja, te blazneže je treba zbrcati iz položajev ki jih še zasedajo! PIKA!

  • Plavi-mil 08:58 02.december 2022.

    Kdaj bo začel totalno čistiti drugače misleče, tako kot so jih po vojni?

  • lojs 08:18 02.december 2022.

    če je golob tako dosleden in ima toliko strastnih privržence, naj še "očisti" tistih nekaj 100.000 prebivalcev rs, ki se z njim ne strinjajo, verjam, da bo našel rešitev in upam da se to dokumentira ... ne vem kako bo ...prikaži več ukrotil medije, ker žal ni vse na tv, tudi N1 kot vem ne