Slovenija
11 ogledov

Zaustavili še eno tujo ladjo

Uprava za pomorstvo je tudi zaradi tehničnih pomanjkljivosti ustavila ladjo Mikh Žurnal24 main
Slovenske pomorske oblasti so prepovedale nadaljnjo plovbo ladji Mikhail Kuznetsov, ki je v Portorožu raztovarjala sol.

Kot je povedal predstavnik mednarodnega sindikata pomorščakov ITF Branko Krznarič, posadka ni dobila plačila, zadržala pa jo je tudi uprava za pomorstvo zaradi tehničnih pomanjkljivosti. Na krovu ladje v ruski lasti – lastnica je v Londonu živeča Nadežda Igorovna – je 13 Ukrajincev, ki od ladjarja zahtevajo 35 tisoč ameriških dolarjev za plače, pravkar so jim zagotovili tudi hrano. Posadka bi rada zapustila Slovenijo in šla domov, a se jim pogodba izteče 17. februarja. Ladja je namenjena v Istanbul, kjer naj bi vkrcali novo posadko. Krznarič meni, da kaže, da se bodo zadeve kmalu uredile in da bo ladja lahko izplula že med vikendom.

V Kopru pa od 6. januarja prisilno stoji še ena tuja ladja Sol Trader, v lasti reškega ladjarja. Razlog so prav tako tehnične pomanjkljivosti, pred tem pa je bila še sodno zaustavljena zaradi 150 tisoč evrov dolgov do dveh dobaviteljev in neizplačanih plač članom posadke v vrednosti 140 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.