Slovenija
60 ogledov

Zavarovalnica Maribor in Tilia se bosta združili

Cenilec avtomobilskih škod bo težko nepristranski, če ima hkrati še svojo avtome Žurnal24 main
Zavarovalnici Maribor in Zavarovalnica Tilia se bosta do konca leta 2016 združili.

Odločitev je včeraj sprejel nadzorni svet Save Re, ki je lastnik obeh zavarovalnic, priključil pa bodo tudi zavarovalnici Velebit osiguiranje in Velebit životno osiguranje, ki delujeta na Hrvaškem. S tem pa naj bi prihranili med pet in šest milijonov evrov letno. 

"Sedež tako nastale družbe bo v Mariboru, osnovne poslovne in razvojne aktivnosti pa se bodo tudi v prihodnje izvajale v Mariboru, Novem mestu in Zagrebu," so pojasnili v sporočilu za javnost. 

Čeprav bodo podjetji združili, bodo ohranili obe blagovni znamki, so povedali v Savi Re, ki je stoodstotni lastnik obeh zavarovalnic. 

Združeni bodo prvi za Triglavom

Zavarovalnica Maribor je sicer po zbranih premijah približno trikrat večja od Tilie, združena zavarovalnica pa bo druga največja na slovenskem trgu in bo po velikosti prehitela Adriatic Slovenico. Zdaj je Zavarovalnica Maribor na tretjem mestu z manj kot odstotno točko nižjim tržnim deležem kot Adriatic. 

Triglav ima dobrih 31 odstotkov trga, združeni zavarovalnici bi ga imeli danes 18, Adriatic Slovenica pa dobrih 14. Triglav bi tako po velikosti prehiteli, če bi se Zavarovalnici Maribor in Tilii pridružil se Adriatic. V izračun deležev na trgu so sicer vključene tudi zdravstvene zavarovalnice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.