Slovenija
2209 ogledov

Vsem, ki želijo prijaviti škodo, zavarovalnice sporočajo ...

poplave Komenda Saša Despot
Zavarovancem s prijavo škode po ujmi ni treba hiteti, ampak naj raje počakajo, da se razmere umirijo in voda umakne.

Slovensko zavarovalno združenje vsem prizadetim ob poplavah svetuje, naj najprej poskrbijo za svojo varnost ter za varnost svojih bližnjih. "Posebej bi želeli izpostaviti, da nevarnost ne mine, ko voda odteče, saj so na mestih poplav velikokrat prisotna tveganja, ki izhajajo predvsem iz električne napeljave in drugih morebiti poškodovanih napeljav. Nobena materialna škoda ni pomembnejša od življenja," so v nedeljo v sporočilu za javnost zapisali v Slovenskem zavarovalnem združenju.

Šele ko bodo oškodovanci poskrbeli za svojo varnost, naj, če je to mogoče, zaščitijo svoje premoženje, pozivajo.

Čim več fotografij in posnetkov

Svetujejo, naj zavarovanci škodo v čim večji meri dokumentirajo s fotografijami in posnetki ter poškodovane stvari ohranijo do konca obravnave primera oz. do drugačnih navodil zavarovalnice.

Če gre za večje število poškodovanih stvari, je priporočljivo, da pripravijo seznam poškodovanih stvari s podatki o starosti in nabavni vrednosti teh stvari. Priporočajo, naj zavarovanci posredujejo čim več dokumentacije, kot so računi oz. predračuni za sanacijo, popis poškodovanih stvari s količinami in mere prostorov, ki so bili poškodovani.

poplave Komenda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Spodbujajo prijavo škode na daljavo

Na podlagi te dokumentacije bo zavarovalnica presodila, ali je potreben ogled na lokaciji, ali bo zadostoval ogled na daljavo prek video klica, ali se lahko primer zaključi na osnovi posredovanih fotografij.

Zaradi množičnosti škodnih dogodkov večina zavarovalnic spodbuja prijavo škode na daljavo, in sicer tudi zato, ker na nekaterih poplavljenih območjih ne delujejo vse poslovalnice. Navodila v zvezi s prijavo škode na daljavo so objavljena na spletnih straneh zavarovalnic, kjer so objavljene tudi številke klicnih centrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:19 07.avgust 2023.

    Poplave so mnogim Slovencem uničile in odnesle vse, koliko bodo oškodovani dobili od zavarovalnice, pa je odvisno predvsem od tega, za kaj imajo zavarovano svoje premoženje, in za koliko. Če polica ne vključuje zavarovanja proti poplavam, se lahko obrišejo pod ...prikaži več nosom.No,to je tudi cilj vlade,da bo narod kupil novo opremo,avte,ker se s tem umetno reši gospodarstvo,in dvigne prihranke,bravo mi.

  • Gandi123 09:07 07.avgust 2023.

    In ko boste prijavili škodo, bodo zavarovalniski nateguni našli sto razlogov, da vam škode ne bodo povrnili! Prvi so, ko je treba kasirati, zadnji, ko je treba plačati!!!