Slovenija
33 ogledov

Zavarovani? Preverite na spletu

Nova aplikacija ZZZS Žurnal24 main
Ali imate urejeno zdravstveno zavarovanje, lahko odslej preverite kar na spletu.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je svojim zavarovancem v uporabo ponudil aplikacijo, ki omogoča neposredno preverjanje podatkov o urejenosti zdravstvenega zavarovanja.

Še posebej je to pomembno pred obiskom zdravnika ali lekarne, prav tako pa je to dobrodošlo za aktivne zavarovance, ki pogosteje spreminjajo svoj status ali zaposlitev, je izpostavila managerka projekta Anka Bolka.

Najprej sms sporočila, zdaj še splet

Bolka je še dodala, da je zavod že lani novembra uvedel prvo rešitev, ki omogoča preverjanje podatkov o urejenosti zdravstvenega zavarovanja s pošiljanjem sms sporočil. Kot je poudarila, "rešitev deluje stabilno in jo zavarovanci redno uporabljajo". V enem letu so tako zabeležili okrog 100.000 tovrstnih sporočil.

Damjan Kos iz zavoda je pojasnil, da je nova spletna aplikacija popolnoma brezplačna, še bolj uporabna in pregledna.

Preverite, ali vas je delodajalec zavaroval

Da je zdravstveno zavarovanje v Sloveniji obvezno za vse osebe, ki izpolnjujejo z zakonom predpisane pogoje, je izpostavil Klemen Ganziti in pri tem opozoril, da lahko s pomočjo spletne novosti zavarovanec preveri tudi, ali jih je delodajalec prijavil v zavarovanje.

Skupni cilj predvidenih rešitev je sicer "krepiti vlogo zavarovanih oseb pri skrbi za urejenost zdravstvenih zavarovanj in s tem dejansko umestiti zavarovane osebe v središče zdravstvenega zavarovanja," je še poudaril Ganziti.

Preverite na spletu čakalne vrste

Vodja projekta Blaž Zadel je ob predstavitvi aplikacije še pojasnil, da so vsa navodila o uporabi zapisana na spletni strani ZZZS, kjer lahko zavarovanci naročijo tudi listine za tujino ter pridobijo informacije o izvajalcih zdravstvenih storitev. Na spletu so zavarovancem dostopni tudi splošni podatki o čakalnih vrstah in nasveti o zdravju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.