Slovenija
74 ogledov

Zavašnik mirno posluje v Istri

Zavašnik je obtožen predložitve ponarejene odločbe o podaljšanju obratovalnega č Žurnal24 main
Zavašnikovo podjetje izpolnjuje vse zakonske zahteve, pod dokumenti pa je podpisan direktor podjetja, torej Zavašnik sam.

Robert Tomaž Zavašnik že ves čas, odkar je na begu in nedosegljiv slovenski roki pravice, v Umagu nemoteno posluje prek svojega podjetja Zavašnik, registriranega za opravljanje trgovinske in turistične dejavnosti, danes poročajo Slovenske novice.

Časnik navaja, da podjetje kljub štiriletni odsotnosti direktorja ne miruje, kar dokazujejo podatki, da izpolnjuje vse zakonske zahteve za poslovanje. Marca lani je tako podjetje Zavašnik po pravilih predalo redno letno poročilo, pod katero se je podpisal ustanovitelj podjetja in njegov direktor, torej sam Zavašnik.

Posodil sam sebi

"Dolgotrajno premoženje podjetja je ocenjeno na 598.143 kun (78.637 evrov), dolgoročne obveznosti, sodeč po finančnem poročilu za leto 2011, pa 766.400 kun ali 100.758 evrov. Z naslova lastnine Zavašnikovega podjetja je vpisano zemljišče oziroma stanovanje v tem kompleksu, obveznost, ki je torej nekaj več kot sto tisoč evrov, pa je zabeležena kot dolg tega podjetja svojemu posojilodajalcu. Če verjamete ali ne, podjetju ni posodil nihče drug kot Robert Tomaž Zavašnik," so zapisali v Slovenskih novicah.

Sprašujejo se tudi, kako je mogoče, da enega od najbolj iskanih Slovencev niso izsledili hrvaški policisti, saj naj bi odlično sodelovali s slovenskimi kolegi. "Kako so lahko umaški možje postave spregledali tako pomembne podatke, kot je njegovo aktivno podjetje v njihovem kraju?" pišejo.

Pravnomočno obsojen

Zavašnik je že vse od junija 2009 pravnomočno obsojen zaradi smrti treh mladih deklet pred njegovo diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah. Prek Interpola so ga nazadnje iskali v Franciji, še prej v Nemčiji in na Hrvaškem, kjer so že preverjali informacije, da naj bi se nahajal v Umagu, kjer imajo Zavašnikovi počitniško stanovanje, navaja časnik.

Maja prihodnje leto bo svoboden

Maja prihodnje leto zastara izvršitev kazenske sankcije, kar pomeni, da se bo, če ga do takrat ne bodo izsledili, lahko svoboden vrnil v Slovenijo in mu ne bo treba nikoli odslužiti petletne zaporne kazni.

 

Komentarjev 9
  • McBobo 16:34 26.april 2013.

    Taka zadeva bi morala zastarati šele s smrtjo storilca, nič prej.

  • joža 15:21 26.april 2013.

    pametnjaković

  • dragec 13:46 26.april 2013.

    narobe, jaz bi vse naše barabe strpal v avtobuse in smer >Umag, naj odprejo firme in naj kradejo še naprej