Slovenija
18 ogledov

Zavašnik še vedno na begu

Žurnal24 main
Slovenske oblasti še vedno niso uspele v zapor spraviti Roberta Tomaža Zavašnika, ki bi moral zaradi tragedije pred Lipo že leto dni sedeti v zaporu.

Spomnimo, da je pred lokalom Lipa množica mladih 23. decembra leta 2005 do smrti poteptala dve dekleti, tretja pa je zaradi poškodbe umrla v ljubljanskem kliničnem centru.

Za nesrečo je bil odgovoren lastnik lokala Robert Tomaž Zavašnik, saj ta ni dovolj dobro poskrbel za varnost prireditve. Maja lani pa je po večkratnih pritožbah višje sodišče pritrdilo ljubljanskemu okrožnemu sodišču, ki je dosodilo, da mora Zavašnik v zaporu odsedeti pet let.

V zaporu bi se moral javiti na začetku prejšnjega poletja, a ker se v zaporu Dob ni javil, je sodišče zanj odredilo prisilno privedbo, ker pa ga policistom tudi po treh mesecih ni uspelo najti, je sodišče proti njemu razpisalo mednarodno tiralico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.