Slovenija
39 ogledov

Zavašnik (spet) ne sprejema pošte

Stanovanje Zavašnikov v Monterolu A. Z.
Lastnika nekdanje ravzpite diskoteke Lipa čakajo na sodišču.

Ljubljansko okrožno sodišče poskuša začeti še eno sojenje Robertu Tomasu Zavašnik, lastniku nekdanjega razvpitega nočnega lokala Lipa v Pirničah pri Ljubljani. "Glavna obravnava v zadevi Robert Tomas Zavašnik še ni razpisana, ker obtoženi ni dosegljiv,“ pravijo na sodišču. Do nedavnega ga je z mednarodno tiralico kar pet let iskala policija, ki bi ga morala privesti na prestajanje petletne zaporne kazni zaradi smrti treh mladih deklet pred lokalom decembra 2005. Kot je znano, je tik preden bi se moral zglasiti v zaporu na Dobu, pobegnil. Policiji pa ga do sredine junija ni uspelo najti, kazen je takrat zastarala in je zato Zavašniku ne bo treba nikoli odsedeti v zaporu.

Mama kaznovana, sin izločen

Zdaj pa Zavašniku grozi še do pet let zapora, saj se mu obeta še sojenje zaradi domnevne zatajitve. Tožilstvo namreč njemu in njegovi materi Mileni Zavašnik očita, da sta si pred šestimi leti nezakonito prisvojila nekaj gradbenih strojev, ki sta jih najela pri družbi Hypo Leasing, a da najema nista nikoli plačevala. Mileno Zavašnik je zato sodišče v začetku maja že obsodilo na leto zapora in ji naložilo še za okoli 100 tisoč evrov denarne kazni.


"Nedosegljiv", on pa v Umagu

Zavašnika je sodišče konec lanskega avgusta, ko je zaman poskušalo začeti soditi obema hkrati, iz postopka takoj izločilo. Ker mu vabila na sodišče niso uspeli osebno vročiti, ampak ga je zanj doma v Pirničah prevzela kar mama in ker se na sodišču ni pojavil, so se odločili, da mu začnejo soditi šele, ko ne bo več na begu oziroma ko bi ga izsledila ter privedla policija.

Zavašnik je medtem spet postal svoboden človek, a ga namesto policije zdaj spet išče sodišče.  "Sodišče omenjenemu vabila na glavno obravnavo ne more vročiti," pravijo. Zavašnik pa, po naših  informacijah, zadnje tedne povsem sproščeno preživlja v okolici Umaga. Tja naj bi se v družinsko stanovanje sicer zatekel že takoj potem, ko je Slovenijo zapustil sredi leta 2009 in kmalu zatem tam še registriral novo podjetje. Pred dnevi so ga Slovenci, ki dopustujejo v bližini, opazili kako vstopa v stavbo, kjer ima stanovanje.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:21 10.julij 2014.

    in kako ga do sedaj niso našli, če je bi skozi v Umagu???