Slovenija
43 ogledov

Zavašnika lovijo med Slovenci

Stanovanje Zavašnikov v Monterolu A. Z.
Iskanje s tiralico. Pobeglega lastnika nekdanje diskoteke Lipa išče celo specialna enota.

Hrvaški policisti so, po naših zanesljivih informacijah, včeraj okoli petih popoldne v eni od hiš v okolici Umaga iskali pobeglega obsojenca Roberta Tomaža Zavašnika, ki ga ljubljansko sodišče išče že od leta 2009, ko bi moral začeti prestajati petletno zaporno kazen.

Očividci opisujejo, da je včeraj v ulico v naselju Zambratija (malo pred Umagom) nenadoma pripeljalo večje število policijskih vozil. Devet policistov pa naj bi pri tem obkolilo hišo v lasti Slovenca (ime je znano uredništvu), ki se sicer uporablja kot počitniška hiša.

Pozvonili in počakali

Proti vhodu v hišo je, tako priče, najprej zakorakalo pet zamaskiranih in do zob oboroženih policijskih specialcev, ki so povsem mirno pozvonili na vratih ter počakali, da so osebe, ki so se takrat nahajale v hiši, policiji odprle vrata. Šele zatem naj bi se hiši približali štirje kriminalisti s policijskimi značkami in odredbo za hišno preiskavo ter mednarodno tiralico za Zavašnika.

Lastnika hiše, ki so jo prišli pregledat policisti, sicer takrat po naših informacijah ni bilo tam, niti ne Hrvaškem. Hišo naj bi namreč čez praznike prepustil družinskim prijateljem. Tem pa naj bi policija pojasnila, da razpolaga z informacijo, da se v hiši skriva  pobegli Zavašnik.

Z Zavašnikovo sliko na mednarodni tiralici so preverjali, ali ga poznajo oziroma prepoznajo.  V hiši so se kriminalisti zadržali le nekaj minut, toliko da so preverili in zbrali osebne podatke oseb in se prepričali, da se Zavašnik med njimi ne skriva. Zatem so se iz Zambratije odpeljali proti Umagu.

Primer zastara maja

Za zdaj ni znano, kdo točno naj bi istrsko policijo usmeril prav v iskanje po Zambratiji, saj imajo Zavašnikovi že več let svoje družinsko stanovanje le slab kilometer iz tega kraja, v soseski Monterol znotraj turističnega kompleksa Stela Maris. Tam je Zavašnik, kmalu po izginotju iz Slovenije, registriral tudi novo podjetje. Vsekakor pa policija očitno zdaj pospešeno išče na vseh možnih lokacijah okoli naslova Zavašnikov. Od istrske policijske uprave pa čakamo pojasnila o iskanju Zavašnika.

Slovenski policiji in sodišču ga morajo predati najkasneje do maja, ko se izteče rok, do katerega mora kazen začeti prestajati. Po tem roku pa kazen zanj zastara in mu je ne bo več treba odslužiti, kar pomeni, da bi se že junija lahko v Slovenijo vrnil kot povsem svoboden človek.

Komentarjev 10
  • kaperosi 09:38 09.marec 2014.

    Se en dober mesec pa bo doma. to je sam mazanje oci domačinom da imajo mir da se je sodisče tako odlocila To so se zmenil ze prej s tozilcem ker on v resnici ni kriv, on je lastnik krivi ...prikaži več so starši ki so spustili otroke na zabavo....... Kaj pa vohun iz čiste lopate .kje je pa ta verjetno na hrvaskem?

  • Prudi 06:02 26.december 2013.

    Zakaj pa bi ga sosedi izdali. Policajški pa bi si pobrali vse zasluge.

  • allstarr111 00:28 26.december 2013.

    Ps vi veste da ima VSAK po ZAKONU o KAZ. POSTOPKU. možnost da LEGALNO pridrži tega človeka, ne da ga namlati ipd. ampak da ga pridrži do prihoda policije:Torej vsak ki ga vidi kjerkoli, ga lahko prime za ...prikaži več ročico in pokliče policijo, kjerkoli se nahaja, tudi v tujini kjer slovenski ZKP ne velja ne bodo delal drame v tem primeru.