Slovenija
31 ogledov

"Zaveze do rudarjev sem izpolnila"

Alenka Bratušek Reuters
Premierka je dejala, da je izpolnila zaveze, ki jih je dala rudarjem, a da jim vseh težav v nekaj dneh ni uspelo rešiti.

Predsednica vlade Alenka Bratušek se je danes v Hrastniku srečala z zasavskimi rudarji in vodstvom Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH). V izjavi za medije je povedala, da je izpolnila vse svoje zaveze, ki jih dala rudarjem ob torkovem obisku v jami. Ocenila pa je, da jim vseh težav od konca stavke v četrtek v nekaj dneh ni uspelo rešiti.

Danes so se pogovarjali o tem, kako bodo zadeve tekle naprej, predvsem kar se tiče prezaposlovanja delavcev, prodaje premoženja RTH in upokojevanja. Do konca meseca naj bi nekatere zadeve okrog preostalih treh stavkovnih zahtev bolj konkretizirali in jih dali na mizo.

Bilo jo je strah

Premierka je obžalovala, ker je zadeva morala priti tako daleč, da jo lahko zdaj ponovno rešujejo s pogovorom. Rudarjem je priznala, da jo je bilo strah iti v rudnik. Po njeni oceni očitno nekatere zadeve v preteklosti niso bile narejene tako, kot bi morale biti. Poudarila je, da je RTH posebna zgodba, da ima rudnik svoj zakon o zapiranju, država kot lastnica pa je morala ravnati tako, kot je.

"V letu 2014 v jami zahtevati, kar ti pripada, je daleč od tega, da je prav," je še dejala premierka.

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes in direktor RTH Bojan Jelen pa sta danes podpisala okvirni dogovor o poslih, ki jih bo rudnik izvajal za Slovenske železnice, in o prezaposlitvi od 50 do 80 rudarjev na Slovenske železnice.

Komentarjev 3
  • Villa 16:39 18.marec 2014.

    Ko te bo enkrat narod dobil v roke, te bo imelo zakaj bit srah! In ta čas je zelo blizu.

  • mkmorfius 16:06 18.marec 2014.

    "Bratuškova je priznala, da jo je bilo strah iti v rudnik..." ... še malo pa te bo strah iti po ulici!

  • kaperosi 13:27 18.marec 2014.

    kje si pa vzela in koga si spet nategnila