Slovenija
16 ogledov

Zavod 25. junij nad medije

Žurnal24 main
V Zavodu 25. junij menijo, da največji slovenski mediji neobjektivno in neenakomerno poročajo o arbitražnem sporazumu, predvsem v korist zagovornikov. Janša bo aktivno lobiral pri ljudstvu.

V svoji izjavi za javnost pravijo, da “nekateri mediji, ki odkrito agitirajo za arbitražni sporazum, niso objavili svojih javnomnenjskih raziskav, saj so te pokazale vztrajno padanje podpore arbitražnemu sporazumu in izenačitev podpore in nasprotovanja arbitražnemu sporazumu.

Pri tem izpostavijo današnjo izdajo Dnevnika, ki je predstavila rezultate ene od javnomnenjskih raziskav, ki prikazujejo dviganje podpore sporazumu, po besedah Zavoda 25. junij, pa “imajo zanesljive informacije, da so v preteklih dneh opravljene javnomnenjske raziskave enotno kazale trend nadaljnjega padanja podpore arbitražnemu sporazumu, za kar obstajajo tudi priče med tistimi, ki so pri izvajanju raziskav sodelovali.

Zato jih skrbi, da bi “prikazovanje nerealnih rezultatov javnomnenjskih raziskav nakazovalo pripravo na morebitno referendumsko prevaro na voliščih.“ Zato vse nasprotnike arbitražnega sporazuma naj zagotovijo svoje predstavnike na voliščih, ki bodo nadzirali potek glasovanja. Spotaknili pa so se tudi ob izjavo predsednika republike Danila Türka, ki je posvaril pred „poniglavo“ debato in jo označili za poniževanje nasprotnikov sporazuma.

Janša bo mobiliziral ljudstvo
Po seji sveta stranke SDS v Štorah v izjavi je Janez Janša za medije povedal, da je svet stranke odločno podprl nasprotovanje arbitražnem sporazumu, saj člani sveta menijo, da gre za sporazum, ki Slovenijo lahko dolgoročno oškoduje.

Napovedal je, da bo SDS v prihodnjih tednih naredila vse, da z argumenti predstavi svoja stališča širši javnosti, stranka se bo zavzela tudi za čim boljšo udeležbo na junijskem referendumu.

Zanj je alternativa arbitražnem sporazumu njegova zavrnitev. Na ta način bi Slovenija dobila manevrski prostor za nova pogajanja s Hrvaško. Tudi na hrvaški strani, tako Janša, se je v minulih dneh slišalo nekaj razumnih besed, da bi bilo treba sesti za mizo, če bo arbitražni sporazum padel. Skozi dvostranska pogajanja s Hrvaško mora Slovenija po Janševih besedah ohraniti zgodovinsko pravico dostopa do odprtega morja in ne nekega stika, ki lahko pomeni karkoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.