Slovenija
36 ogledov

“Zavod ni bil realen”

Zavod Katarina Pernat
Tožba. Ministrstvo bi dalo stavbo v najem KGZS.

“V mediaciji Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor (KGZM) ni izkazal pripravljenosti, da realno sprejme plačilo najemnine in obračun preteklih vlaganj, temveč je vedno upal na rešitev, ki bi mu nepremičnino ohranila brez finančnih bremen,” so povedali na ministrstvu za šolstvo in šport (MŠŠ).

Včeraj smo poročali, da zavodu, ki ima prostore na Vinarski ulici 14 v Mariboru, grozi izselitev. Zavod z MŠŠ namreč nima veljavne pogodbe za najem prostorov. Zadevo urejajo na sodišču, saj ne pridejo do zunajsodne poravnave. KGZM, ki spada pod Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS), v stavbi zaposluje okoli 71 ljudi, ki bi po najslabšem scenariju lahko ostali brez upravne stavbe.

Ponujajo rešitev

Na MŠŠ pomirjajo, da so že blizu dogovora. Stavbo bi dali KGZS v najem za eno leto z možnostjo podaljševanja. “Če se KGZM ne bo strinjala z rešitvijo, se bo tožba nadaljevala v nespremenjeni obliki,” so dodali na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.