Slovenija
151 ogledov

Zavod ponuja pet tisoč evrov za polni delovni čas

Zavod za zaposlovanje Martin Kerin
Zavod za zaposlovanje spet ponuja subvencije za brezposelne, tokrat za tiste od 30. do 49. leta starosti. Na voljo je 2, 5 milijona evrov.

Kot so sporočili z Zavoda za zaposlovanje RS se bo s tokratnimi subvencijami lahko zaposlilo petsto ljudi z vse Slovenije, po dopolnjenem 30. letu in pred dopolnjenim 50. letom. V evidenci brezposelnih morajo biti prijaveljeni več kot 6 mesecev in manj kot 12 mesecev. 

Pet tisoč evrov v enkratnem znesku

Če jih delodajalci zaposlijo za polni delovni čas, za 40 ur na teden, lahko pridobijo subvencijo v višini pet tisoč evrov.

Do sorazmerne višine subvencije so upravičeni, če izbrane kandidate z njihovim soglasjem zaposlijo za krajši delovni čas od polnega oziroma če zaposlijo invalide za delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar nikoli manj kot 20 ur na teden.

Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto. Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja. Subvencijo bo država delodajalcem izplačala v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelnih, na podlagi predloženega zahtevka za izplačilo in ustreznih dokazil.

Objava prostega delovnega mesta

Ponudbe na javno povabilo lahko delodjalci oddajajo od prihodnjega tedna naprej, od 24. 8. 2016 in najpozneje do najkasneje do 10. 10. 2016 do 14.45, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Delodajalci pa morajo pred oddajo ponudbe na zavodu za zaposlovanje objaviti prosto delovno mesto, na podlagi tega pa jim zavod napoti brezposelne iz ciljne skupine glede na zahteve delovnega mesta.

Delodajalec zatem izmed napotenih brezposelnih izbere ustreznega kandidata, po zaključenem postopku izbora pa se prijavi na javno povabilo. Predloži lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število kandidatov iz ciljne skupine brezposelnih.

Komentarjev 15
  • nergač 20:59 21.avgust 2016.

    Ta ZRSZZ je en sam velik požiralec denarja, ki predvsem skrbi, da si falanga zaposlenih lahko izplačuje lepe plačice, še posebej tisti v vrhu tega zavoda. Koristi od njih pa praktično nobene.

  • Avatar praufo
    praufo 20:15 19.avgust 2016.

    država naj uvede utd, pa naj zaključi s to socialno filozofijo , vsem enako in basta, zzzs se ukine, ker imamo dovolj agencij na trgu dela, vse ostalo je pa zguba cajta

  • Avatar praufo
    praufo 20:06 19.avgust 2016.

    na rtv-ju je prispevek, kjer gospa iris lojevec razlaga zakaj sploh gre, poslušal sem njen nastop in nič razumel, pa če bi bil njen delodajalec, bi ji mnogo odtrgal od plače za vse napake in kikse pri govoru in mimiki ...prikaži veči obraza, ki kaže na to kako se norca delajo, nihče jim pa nič ne more zato, oprostite, ampak v tej firmi niso sposobni najti osebo, ki bi tekoče, brez napak pojasnila neke zadeve, niso, ... nikakor jim pa to ni potrebno, zato bi bil skrajni čas, da se firma zavod za zaposlovanje ukine, ... ne jutri, ampak včeraj