Slovenija
58 ogledov

Zavod: Proti blokirancem ne moremo nič

Goran Lukić Nik Rovan
Paradoks. Podjetja z blokiranimi računi lahko iščejo delavce prek zavoda za zaposlovanje.

"Mi smo po zakonu dolžni objaviti vsa prosta delovna mesta, ne glede na to, kakšen je delodajalec," pojasnjuje Julita Petrovič, pomočnica direktorice ljubljanske območne službe zavoda za zaposlovanje.

Kot smo poročali, je med delodajalci, ki so julija najbolj iskali delavce in objavili največ prostih delovnih mest, precej tudi takih, ki imajo blokirane bančne račune.

Kot pravijo na zavodu za zaposlovanje, morajo po zakonu voditi le evidenco delodajalcev z negativnimi referencami in evidenco o kršitvah pri zaposlovanju tujcev – podjetjem iz prve evidence zavod eno leto ni dolžan posredovati delavcev, drugim pa je prepovedano zaposlovanje tujcev od enega do treh let od prekrška. Ni pa zavod, kot poudarjajo, dolžan voditi evidence delodajalcev z blokiranimi računi, saj mu tega zakon ne nalaga. Javno objavo delovnega mesta pa lahko zavrne le, če iz pogojev za sklenitev delovnega razmerja izhaja neenaka obravnava kandidatov zaradi državljanstva, narodnosti, rase, spola, barve kože, invalidnosti, starosti in spolne usmerjenosti.

Komentarjev 1
  • Nota Lovesong 10:53 23.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!COMMUNISM(Slowenien/Slovenia) IN EASTERN EUROPE TODAY(2011) !!! http://sloveniatoday.blogspot.com or http://easterneuropetoday.wordpress.com/