Slovenija
14 ogledov

Zavore ali neprilagojena hitrost?

Nesreča v Šentjurju pri Celju Zoran Borovšak / sentjur.net
Preiskava. Policisti odredili strokovni pregled tovornega vozila povzročitelja prometne nesreče.

"Policisti bodo zagotovo ovadili 44-letnega povzročitelja tragične prometne nesreče v Šentjurju, vendar preiskava še ni zaključena in bo treba počakati na izsledke strokovnega pregleda tovornega vozila, s katerim je povzročil nesrečo," je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Spolzka cesta

Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi tovornemu vozilu odpovedale zavore, po drugih pa je bila za nesrečo, v kateri je umrl 71-letni Franc Romih, oče televizijskega in radijskega voditelja Boštjana in radijskega napovedovalca Matjaža, kriva neprilagojena hitrost, cesta pa je bila zaradi naliva zelo spolzka.

Nesreča se je zgodila, ker je tovorno vozilo v blagem ovinku v smeri proti Dramljam zaneslo, pri čemer je voznik trčil v osebni avto, ki ga je v tistem trenutku nasproti pravilno pripeljal Romih. Poškodbe so bile zanj usodne, njegova žena pa je bila huje poškodovana. 

 

Komentarjev 3
  • pesjan 19:12 06.maj 2014.

    le čevlje sodi naj kopitar ....predhodnika nimata sramu ,kaj takega napisala?

  • edvard 09:37 06.maj 2014.

    Kriv definitivno telefon voznika kamiona. Vsak že vozi in sklepa biznise med vožnjo, to je moda v Sloveniji. Policisti bi naj to nadzorovali, zakaj vozilo nenadoma zapelje na nasprotni vozni pas, zaradi nepazljivosti voznika, ki se bavi z drugimi stvarmi ...prikaži več samo z vožnjo ne!!!!

  • Žurnalček 07:31 06.maj 2014.

    Prevelika hitrost in nenaložen kason . Prikolica še prelahka za stanje na cesti. Kriv voznik , ne pa tehnika !