Slovenija
12 ogledov

Zavrelo tudi v W&G

(Foto: Barbara Leskovar) Žurnal24 main
Delavci mariborskega podjetja W&G v lasti znanega poslovneža Walterja Wolfa niso dobili marčevske in aprilske plače. Delavci bodo jutri nadaljevali stavko.

Delavci mariborskega podjetja W&G, ki se ukvarja z izdelavo strojev in strojne opreme, so za danes sklicali zbor delavcev. V podjetju, ki je v večinski lasti Walterja Wolfa, je trenutno 54 zaposlenih. ''Že od februarja nismo dobili cele izplačane plače. Marca in aprila pa je sploh ni bilo,'' je povedal Darko Kolmanič, sindikalist v W&G. Večina delavcev naj bi bila že nekaj časa na čakanju, delalo naj bi jih le okoli sedem.

Jutri se stavka nadaljuje
Na zboru delavcev, ki je potekal danes ob 13. uri, so se odločili, da bodo jutri stavko nadaljevali. Pridružila se jim je tudi Marija Balič, direktorica podjetja, ki jim je obljubila še ta teden izplačilo dela februarske in marčevsko plačo. Delavci pa so od nje zahtevali tudi aprilsko, saj kot pravijo, nimajo več niti za preživetje.

 

Stavka se obeta tudi v TVM

Tudi delavci v Tovarni vozil Maribor niso dobili plač. Za petek so napovedali stavko, če jih ne bodo dobili.

Stečaj je rešitev
''Direktorici smo že velikokrat povedali, naj razglasi stečaj, vendar nič,'' je zatrdil Kolmanič. Zaposleni napovedujejo stavko. Branko Medik, sekretar Sindikata kovinarske in elektroindustrije Slovenije, je za Žurnal24 povedal: ''Delavcem daje vodstvo prazne obljube. Danes se bodo delavci dogovorili, kako naprej.''

Poklicali smo tudi direktorico podjetja Marijo Balič, ki pa zaradi sestanka v podjetju ni dosegljiva. Delavci so še obljubili, da bodo, če bodo dobili izplačane plače, stavko preklicali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.