Slovenija
20 ogledov

Zavrgli ovadbo glede fasade fakultete

Milica Simončič Steiner Nino Verdnik
Tožilstvo: Direktorica mestne uprave ni posredovala pri javnem razpisu, zato je ovadba zavržena.

Tožilstvo je zavrglo ovadbo zoper Milico Simonič Steiner, direktorico mariborske mestne uprave, ki se je nanašala na obnovo fasade pravne fakultete v Mariboru.

Spomnimo, direktorica je bila obdolžena, da je nezakonito posredovala pri javnem razpisu za sofinanciranje obnove fasad stavb v starem mestnem središču.

Na razpisu niso bili izbrani

"Med predkazenskim postopkom je bila zasežena vsa dokumentacija, iz katere je razvidno, kako je razpis potekal. Med drugim tudi to, da so na razpis prišle štiri prijave, med njimi prijava Pravne fakultete Univerze v Mariboru," so sporočili z občine in dodali, da je razpisna komisija ocenila, da fakulteta ni upravičena do sofinanciranja. Na podlagi te ocene je župan izdal sklep, da se tej ustanovi sredstva ne podelijo.

Glede na navedeno ni utemeljenega suma, da je osumljena storila opisano kaznivo dejanje, je zaključil višji državni tožilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.