Slovenija
25 ogledov

Zavrl mora vrniti 600 tisoč evrov

Ivan Simič nima razloga za odstop, zato ostaja v NZS. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Ministrstvo za finance je odločilo, da mora nekdanji čudežni deček SDS Domen Zavrl plačati davek v višini dobrih 600 tisoč evrov. Ugotovili so namreč, da je njegovo podjetje denar poskušalo utajiti.
Domen Zavrl, direktor podjetja Partner Fin Investicije in medijem znan kot čudežni deček vlade SDS, mora državi vrniti 600 tisoč evrov, ki naj bi jih njegovo podjetje poskušalo utajiti. Na Dursu informacij o primeru ne dajejo, saj naj bi šlo za davčno skrivnost.
 

Podjetje Partner Fin Investicije

je za poslovno svetovanje pri projektu Pediatrična klinika prejelo približno 250 tisoč evrov. Pogodbo je podpisal takratni minister Bručan in menda ni vedel, da se v ozadju skriva "čudežni deček".

Domen Zavrl je s podjetjem Simič & Partnerji, katerega lastnik je Ivan Simič, podpisal pogodbo o davčnem svetovanju in si s tem omogočil utajo davka pri nakupu 487 italijanskih igralnih avtomatov. Davčni inšpektor Đorđe Perić je dejal, da je Ivan Simič Zavrlu pomagal utajiti davke. Simič trditve zavrača: "To je laž, to je njegovo maščevanje, ker ga nisem postavil za svojega namestnika in direktorja Davčnega urada Ljubljana."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.