Slovenija
17 ogledov

Zavrnili Kordežev ugovor

Žurnal24 main
Preiskovalna sodnica zavrnila ugovore na začasno zavarovanje premoženja bivšega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, direktorice Merfina in še dveh osumljenih.

Preiskovalna sodnica je ugovore na začasno zavarovanje premoženja bivšega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, direktorice Merfina Marte Bertoncelj in še dveh osumljenih za pridobitev protipravne premoženjske koristi zavrnila že v petek, a sodišče takrat še ni moglo razkriti njene odločitve, saj so sklepe pred tem morale prejeti vse stranke.

Tako je danes predsednik kranjskega okrožnega sodišča Mihael Kersnik sporočil, da je preiskovalna sodnica ugovore zavrnila. Da so prejeli sklep z zavrnitvijo ugovora, so pred tem potrdili tudi že v odvetniški družbi Hočevar - Mokorel, ki zastopa Kordeža. Začasna zamrznitev razpolaganja s premoženjem, ki jo je predlagalo tožilstvo, tako ostaja v veljavi.

Začasno zavarovanje protipravne premoženjske koristi je predlagala skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, kranjsko sodišče pa je predlogu ugodilo že sredi decembra, vendar so nato sledile pritožbe osumljencev.

Medtem se nadaljuje kriminalistična preiskava sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja in pranja denarja v primeru Merkurja in družb, povezanih z menedžerskim prevzemom nakelskega podjetja, v Nacionalnem preiskovalnem uradu pa pričakujejo, da bodo v roku meseca ali dveh podali prvi sklop kazenskih ovadb, temu pa naj bi sledil vsaj še en sklop ovadb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.