Slovenija
26 ogledov

Zavrnili obtožnico

"Rad bi dokazal, da je bil politični in medijski linč zoper mene sprožen načrtno Žurnal24 main
Sodišče. Posebni skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala naložilo, naj vloži zahtevo za preiskavo.

Zloraba položaja. Bošku Šrotu in Igorju Bavčarju na ljubljanskem sodišču za zdaj še ne bodo začeli soditi za domnevno oškodovanje Pivovarne Laško, ki naj bi jo opetnajstila za okoli 109 milijonov evrov. Sodišče je namreč po njunih pritožbah zavrnilo obtožnico, ki so jo tožilci za pregon organiziranega kriminala vložili konec julija, brez predhodne sodne preiskave. "O neposredni obtožnici je odločeno. Sodišče je po ugovornem postopku naložilo tožilstvu, naj vloži zahtevo za preiskavo," pojasnjujejo tožilci, ki Šrotu, Bavčarju in sedmim sodelavcem očitajo, da so zlorabili položaj, ponarejali listine in goljufali. "Gre za oškodovanje Pivovarne Laško in njenih hčerinskih družb, ki so bile zlorabljene za koncentracijo lastništva obdolženca v podjetju in ki jo je izvajal prek povezanih družb Infond Holdinga," dodajajo.

Zamrznitev premoženja
Bavčar še vsaj do konca julija ne sme razpolagati s premoženjem, Šrotu pa ga sodišče sploh ni zamrznilo in lahko z njim nemoteno posluje. "Že med predkazenskim postopkom smo sodišču podali predlog za zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi, ki pa ga je zavrnilo," pravijo na tožilstvu. Za zdaj še ni znano, ali bodo Šrotu znova poskušali začasno omejiti domnevno nezakonito pridobljeno premoženje ob morebitni zahtevi za sodno preiskavo.

Odziv Bavčarja
"Vedno sem govoril, da bom svojo nedolžnost dokazal na sodišču. Kljub temu, da je tožilec [Jože] Kozina povzel le eno očitano kaznivo dejanje z Jankovičevega smešno neutemeljenega spiska, bom dokazal, da ni bilo v trgovanju s finančnimi instrumenti ničesar protizakonitega in da nisem davčni dolžnik te države (zanjo sem si pred leti precej prizadeval), kar se ujema tudi z mnenjem davčne uprave, za katerega sem zaprosil že leta 2008. Predvsem pa bi rad dokazal to, da je bil politični in medijski linč zoper mene sprožen načrtno, po načelu 'primite tatu', in da me skušajo nekateri namenoma utopiti v novodobnih finančnih malverzacijah, da bi lažje prikrili svoje lastne sporne postopke. Pa so se ušteli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.