Slovenija
6 ogledov

Zavrnili pritožbo Voduška

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Celju je zavrnil pritožbe zagovornikov zoper vloženo obtožnico tožilca v primeru domnevnega izsiljevanja, v katero naj bi bila vpletena novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek ter velenjski podjetnik Stanislav Gaberc.

Po navedbah Večera je bil Vladimir Vodušek obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca, ki pa je avgusta lani odstopil s funkcije. Datum predobravnavnega naroka še ni določen, če bosta Vodušek in Gaber obsojena, pa jim grozi do osem let zapora.

Vodušek in Gaberc naj bi izsiljevala tudi Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Kriminalisti so Voduška aretirali julija lani na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj mesec dni, potem pa je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor.

Decembra lani sta bili vloženi obtožnici tudi zoper Korošca in Stiplovška zaradi domnevne zlorabe položaja. Unior naj bi namreč Rhydconu nakazal 170.000 evrov, saj slednji ni zmogel več odplačevati kredita, ki ga je najel za nakup Uniorjevih delnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.