Slovenija
28 ogledov

Zavrnili so jih zaradi površnosti Štefaneca

Boris Štefanec Anže Petkovšek
Vrhovno sodišče je zavrnilo pritožno zoper odločitev upravnega sodišča o začasni odredbi, ki jo je sprožil zastopnik Alenke Bratuše

Vrhovno sodišče je zavrglo pritožbo Komisije za preprečevanje korupcije zoper odločitev upravnega sodišča, ki je komisiji naložilo začasen umik poročila o domnevno koruptivnem dejanju Alenke Bratušek, ker komisija ni izrecno navedla, da ima Boris Štefanec opravljen pravosodni izpit.

Na vrhovnem sodišču so potrdili, da so 20. oktobra zavrgli pritožbo KPK zoper sklep upravnega sodišča, ker jo je vložila oseba, ki ni imela te pravice. V skladu z zakonom o upravnem sporu lahko namreč stranka v postopku s pritožbo opravlja dejanja le po pooblaščencu, ki ima opravljen pravniški državni izpit. "Tega stranka, ki je vložila pritožbo, ni izkazala in tudi ne zatrjevala ne v postopku pred sodiščem prve stopnje niti v pritožbi," so še pojasnili na sodišču.

Poročilo torej ne sme biti objavljeno na spletnih straneh komisije do odločitve upravnega sodišča v sodnem sporu. Kako se je kaj takega lahko zgodilo, komisija ni želela komenitirati. Prav tako, pa niso želeli odgovoriti na pojasnila, kdo je pritožbo sestavljal. "Dejstvo pa je, da je bila vložena v imenu predsednika komsije."

Komentarjev 8
  • jons 21:06 11.november 2014.

    maliking ti pa si očitno res ravnokar prišel iz srednjega veka. Dobro se ve kako svet vodijo t.i. lobiji iz ozadja (beri strici), ti pa se delaš neumnega, da pri nas pa to ne obstaja.Dobro jutro.

  • maresem 09:54 04.november 2014.

    Vzemi si ga domov v posteljo.... kljuse

  • vladek 09:34 04.november 2014.

    Tako kot im je Janša bil napoto,tako im je tudi KPK napoto,Bojijo se za svoje privilegije,mislim tiste na vlasti(komunajzare)in njihove satelite