Slovenija
37 ogledov

Zavrnili Zakon o zdravstveni dejavnosti

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Zdravniki so po premisleku zavrnili predlog Zakona o zdravstveni dejavnosti. Nezadovoljni so s tem, da njihove pripombe niso bile upoštevane.

Koordinacija zdravniških organizacij je kot razlog za zavrnitev predloga navedla naslednje: "Kljub obljubam pripravljavcev zakona, namreč nobena izmed konstruktivnih pripomb zdravniških organizacij ni našla mesta v nastajajočem predlogu omenjenega zakona."

Številne kritike
Svoje mnenje so izrazili v pismu in ga naslovili na premierja Boruta Pahorja ter ministra za zdravje Boruta Miklavčiča. Izrazili so prepričanje, "da predloga zakona v njegovi trenutni obliki ni mogoče dopolniti z amandmaji." Pravijo še, da k pripravi predloga Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je po njihovem ključen za pripravo ustreznega Zakona o zdravstveni dejavnosti, niso bili povabljeni.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

EU opozorila vlado?
Zapisali so še, da je o "nerazumljivem in nedemokratičnem načinu sprejemanja zakonodaje v Republiki Sloveniji" razpravljal tudi Stalni odbor zdravnikov Evropske Unije. Vladi naj bi tudi poslal poziv, "da naj zaradi varnosti in stabilnosti zdravstvenega sistema upošteva principe demokratičnega dogovarjanja."

Rešitev bo sodna pot
Zdravniške organizacije napovedujejo, da bodo pravico poiskale na evropskih sodiščih. Vse tri zdravniške organizacije bodo v naslednjih dneh sklicali svoja skupščinska telesa, seznanile člane s situacijo in sprejele potrebne ukrepe.

Zavrnili navedbe ministrstva
Ob tem so dodali še, da zavračajo včerajšnje navedbe Ministrstva za zdravje, "da izjava predsednice Zdravniške zbornice Slovenije, da so zdravniške organizacije v četrtek zvečer soglasno zavrnile predlog zakona o zdravstveni dejavnosti, ni odraz resničnih dejstev."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.